Nové klínové žebrované řemeny v nabídce Continental

3. srpna 2022, 10:36

Ať už se jedná o posilovač řízení, kompresor klimatizace, vodní čerpadlo nebo alternátor – pomocný pohon má v moderním vozidle zásadní význam pro pohodlí a bezpečnost. Společnost Continental nyní pro tento účel rozšířila svou nabídku komponentů pro pomocné pohony. Novinkou v programu je 18 souprav a 40 vodních čerpadel.

No, co se týče pomocných pohonů, býval život dříve snadnější: Klínový řemen běžel sám a musel přitom udržovat v chodu pouze alternátor nebo vodní čerpadlo. Dnes je pomocný pohon mnohem složitější: Jeden jediný řemen pohání mnoho komponent, od alternátoru přes kompresor klimatizace a vodní čerpadlo až po posilovač řízení. Toto funguje pouze s mnoha napínacími a vodicími kladkami a extrémně robustními, odolnými a pružnými klínovými žebrovanými řemeny.

„Výrobky jsou vhodné pro mnoho milionů nových vozidel na evropském trhu,“ říká Maximilian Pape, produktový manažer pro region EMEA ve společnosti Continental Power Transmission Group, „takže nabízíme kompletní sortiment pro pomocné pohony, s nímž dílny bezpečně zvládnou prakticky jakoukoli opravu.“

Kromě náhradních dílů nabízí společnost Continental vše, co dílny potřebují pro bezpečnou údržbu a opravu. Patří sem i speciální nářadí ve skříních TOOL BOXEN. A s pomocí zařízení CONTI Belt Wear Tester (BWT) mohou profesionálové v automobilovém průmyslu snadno a rychle zjistit opotřebení řemenů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!