Společnost Osram představuje nová výstražná světla

9. srpna 2022, 14:07

Společnost OSRAM rozšiřuje portfolio produktů řady OSRAM LEDguardian. K svítilně Saver Light Plus přibyla dvě výstražná světla Road Flare a svítilna Truck Flare Signal TA19, která je určena především řidičům nákladních vozidel.

Porucha vozidla nebo dopravní nehoda se stane, když to nejméně čekáte. Vybavení vozu výstražným trojúhelníkem je samozřejmě povinností, ale stojí za to zvážit pořízení dalšího příslušenství, které v takových situacích zvýší viditelnost a bezpečnost na silnici, zejména pokud k nim dojde po setmění.

LEDguardian Road Flare je kompaktní výstražné LED světlo, které lze použít v nouzových situacích na silnici a díky vestavěné svítilně pomůže i při výměně kola nebo žárovky. Výrobek je vybaven 16 LED diodami a má tři různé režimy: blikající světlo, nepřetržité světlo a funkci svítilny. Výstražné světlo, které vydává 360° oranžový světelný paprsek, je viditelné až na vzdálenost 240 m a varuje přijíždějící řidiče před nebezpečím. Svítilna má protiskluzový povrch odolný proti znečištění a její konstrukce umožňuje odolat nárazu jedoucího vozidla. Světlomet LEDguardian Road Flare je napájen třemi bateriemi AAA a díky svým malým rozměrům (průměr 110 mm) se snadno vejde do zavazadlového prostoru.

Ještě menší je lampa LEDguardian Road Flare Signal V16. Její průměr je 83 mm a její hlavní funkcí je vydávat blikající oranžové světlo. Díky magnetům zabudovaným v základně ji lze snadno připevnit k automobilu nebo jinému kovovému povrchu. Přístroj se skládá z 12 LED diod vyzařujících světlo o barevné teplotě 2000 K s celkovým světelným tokem 140 lm. Lampa je napájena 9V baterií.

Třetí svítilna, LEDguardian Truck Flare Signal TA19, je určena především řidičům nákladních vozidel. Proč? Právě tuto (nebo podobnou) svítilnu musíte mít ve vozidle o hmotnosti vyšší než 3,5 tuny při cestě přes Německo. Truck Flare splňuje požadavky německého zákona o silničním provozu (StVZO). To mimo jiné znamená, že poskytuje nepřetržité oranžové blikající světlo po dobu nejméně 16 hodin. Svítilna by měla být umístěna vedle výstražného trojúhelníku. Kromě režimu blikání lze oranžové světlo zapnout trvale nebo lze lampu použít jako svítilnu. Díky stupni ochrany IP54 je svítidlo OSRAM LEDguardian TRUCK FLARE Signal TA19 odolné proti vniknutí vody a prachu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!