Bilstein tlumiče B4 a B6: vysvětlení potenciálu DampTronic®

8. září 2022, 11:16

Pokud jsou tlumiče aktivních systémů odpružení vadné nebo opotřebované, jejich výměna je mnohem dražší než výměna běžného „materiálu“. Zejména majitelé starších vozů proto hledají cenově dostupné alternativy k originálním dílům. Náhrady z trhu jsou levnější, ale zřídka podporují aktivní ovládání.

Jakmile se aktivní high-tech odpružení mění na pasivní, autoservisy, které chtějí svým zákazníkům nabídnout lepší řešení, však mohou sáhnout po dodatečných tlumičích BILSTEIN B4 a B6 s přídavným systémem DampTronic®. Tyto tlumiče kopírují všechny vlastnosti originálních tlumičů a stejně snadno se instalují podle principu plug-and-play. Pro vozidla se vzduchovým odpružením nabízí společnost BILSTEIN také moduly vzduchového odpružení B4. Na rozdíl od mnoha repasovaných výrobků nadále podporují aktivní řízení odpružení.

BILSTEIN B4 DampTronic® a B6 DampTronic® ve srovnání

Plynokapalinový tlumič BILSTEIN B4 je z hlediska kvality a funkčnosti 100% stejný jako komponenty montované z výroby – ale za nižší cenu. To samé platí i u variant s aktivním systémem DampTronic®. BILSTEIN B6 DampTronic® je k dispozici pro ty, kteří musí se svým vozidlem zvládat náročnější každodenní podmínky nebo chtějí jednoduše zlepšit jeho výkon. Nad rámec originálu nabízí znatelnou výhodu v oblasti bezpečnosti a výkonu – bez snižování nebo výměny pružin a bez dodatečného zápisu pro STK. Vyšší výkonová rezerva je obzvláště účinná na špatných nebo klikatých silnicích, při sportovní jízdě, v nebezpečných situacích, při tažení přívěsu, při přepravě externích nákladů – jako jsou nosiče kol nebo střešní nosiče – a obecně u vysoce zatížených vozidel.

Moduly vzduchového odpružení BILSTEIN B4

Vadné moduly vzduchového odpružení se často nahrazují relativně levnými repasovanými díly. Cenová výhoda je však spojena s různými nevýhodami z hlediska výkonu a funkčnosti. Moduly vzduchového odpružení BILSTEIN B4 jsou naopak skutečnou alternativou drahých originálních dílů. Jako jediná možnost náhradních dílů jsou zcela nové, zatímco repasované staré díly zahrnují použité tlumiče s nejistým stavem opotřebení. Výrobci repasovaných součástí navíc často elektromagnetický regulační ventil vyřadí z provozu, místo aby jej vyměnili. Tím se špičkový systém s aktivním řízením změní na pasivní.

S moduly vzduchového odpružení BILSTEIN B4 nebo s tlumiči BILSTEIN B4 DampTronic® a B6 DampTronic® jezdí vozy jako v první den.

Tlumiče BILSTEIN můžete zakoupit u oficiálních dovozců, u firem LKQ a SAG. V případě dotazů se můžete obrátit přímo na zastoupení pro ČR/SR pod info-cz@ihr-group.com. Další informace naleznete na stránkách BILSTEIN.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!