Společnost AISIN vstupuje se značkou ADVICS na evropský trh

26. září 2022, 17:20

Značka AISIN je součástí skupiny Toyota a je jedním z hlavních výrobců dílů pro OE. Doposud měla velmi dobrou pozici na japonském trhu, ale s otevřením centrály AISIN Europe Aftermarket v Belgii bylo rozhodnuto rozšířit prodej také na evropském aftermarketu.

Pro prezentaci výrobků využila firma AISIN veletrh Automechanika. Ve Frankfurtu měli zájemci možnost seznámit se s historií společnosti a jejím portfoliem dílů, které zahrnuje například díly pro brzdové systémy, řízení a zavěšení, ale také pro chladicí systémy, motory, hnací ústrojí a základní kapaliny.

AISIN vstupuje se značkou ADVICS na evropský trh

Historie ADVICS

Společnost ADVICS je součástí skupiny joint venture, která vznikla v roce 2001 společně se známými výrobci automobilových dílů, jako jsou DENSO a Sumitomo Electric, a je také součástí skupiny Toyota Group. Společnost vyrábí celou řadu originálních dílů brzdového systému – od modulů ABS a ESC až po třmeny, kotouče, destičky a hydraulické díly. V roce 2011 společnost ADVICS založila evropskou pobočku se sídlem v německém Neu-Isenburgu. Toto oddělení je zodpovědné za výzkum, vývoj a výrobu, jakož i za dovoz a vývoz dílů pro EU trh. Kromě hlavní německé kanceláře se v Písku nachází také výrobní závod ADVICS Manufacturing Czech Republic.

Za více než 20 let své existence se společnost ADVICS stala oblíbeným dodavatelem dílů pro japonské, evropské a americké automobily. Odhaduje se, že řešení ADVICS se dnes používá v každém druhém autě na japonských silnicích a v každém desátém celosvětově.

ADVICS na veletrhu Automechanika Frankfurt 2022

ADVICS na veletrhu Automechanika Frankfurt 2022

Hlavním úkolem účasti na frankfurtském veletrhu bylo představit značku ADVICS jako dodavatele brzdových dílů pro aftermarket, za níž stojí zkušenosti a kvalita OE dílů určených pro vozy Toyota.

„Zákazníci na aftermarketu si mohou být jisti, že jim bude poskytnut servis a že dostanou díly, které splňují stejné standardy kvality, jaké poskytujeme našim OE zákazníkům. Název ADVICS, který znamená Advanced Intelligent Chassis Systems, se v našem oboru již dlouho používá pro označení výkonu. Vzhledem k osvědčené kvalitě naší nabídky jsme přijali strategické rozhodnutí uvést na aftermarket celý náš program brzdových systémů,“ řekl Bérenger Léonard, vedoucí manažer pro strategii na trhu s náhradními díly.

Zpočátku se značka ADVICS používala na aftermarketu pouze pro označení hydraulických výrobků společnosti AISIN a omezeného sortimentu brzdových destiček pro originální vybavení. Pod značkou ADVICS se nyní budou prodávat brzdové destičky, třmeny, ventily a válce AISIN pro automobily v Evropě a Asii. Tyto změny začaly v roce 2021, kdy bylo rozhodnuto o novém vzhledu obalů pro aftermarket. Na krabicích se objevily různé barevné pruhy, aby se odlišily jednotlivé série a usnadnila se identifikace dílů.

Sortiment výrobků ADVICS

Pro evropský aftermarket nabízí značka ADVICS řadu brzdových destiček XB (Extra Braking), kde využívá technologii TBS (Tough Body Structure). Ta zvyšuje životnost brzdových destiček a zlepšuje jejich brzdný výkon v každodenních silničních podmínkách.

ADVICS nabízí široký sortiment brzdových třmenů

Dále jsou v nabídce lakované brzdové kotouče, které jsou v OE kvalitě a splňují normy ECE R90. Společnost ADVICS nabízí také široký sortiment brzdových třmenů pro japonská vozidla. Na rozdíl od mnoha evropských a amerických konkurentů společnost ADVICS neprodává repasované třmeny a nabízí pouze nové díly, které jsou sestaveny na stejných linkách jako originální výrobky.

Nové produkty plánované na rok 2023

Jako hlavní výrobce originálních třmenů EPB pracuje společnost ADVICS na uvedení těchto produktů na aftermarket v roce 2023. Za zmínku stojí třmeny a aktuátory pro populární modely Toyota a Lexus, jako jsou RAV4, XA50, Lexus NX AZ10 a další.

originální třmeny EPB od ADVICS

ADVICS rovněž plánuje uvolnit pro aftermarket díly ze skupiny brzdové hydrauliky, které doplní jeho evropskou nabídku. Jedná se o brzdovou kapalinu, nádobky a čerpadla brzdové kapaliny a servořízení.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!