OSRAM: Jaké vlastnosti by měl mít ideální kompresor?

30. září 2022, 10:33

Správný tlak v pneumatikách je nejen zárukou bezpečnosti, ale také prodlužuje životnost pneumatik a má vliv na spotřebu paliva. Přestože někteří řidiči stále ještě huštění pneumatik provádějí ručně nebo nožní pumpou, je nesrovnatelně pohodlnější používat elektrický kompresor.

Při vývoji nové řady kompresorů zohlednil OSRAM několik žádoucích vlastností. Za prvé, přenosnost a velikost, za druhé, snadnost použití a rychlost nahuštění kola. A za třetí, pořádek a pohodlí. Tak se podařilo navrhnout rodinu TYREinflate, která se skládá z několika spolehlivých zařízení, jež se liší svými schopnostmi, vybavením tak pořizovací cenou.

OSRAM TYREinflate

Řešení pro automobily

Základním kompresorem řady OSRAM TYREinflate je model 200. Je vybaven velkým analogovým displejem a dokáže nafouknout 13palcovou pneumatiku na tlak 2,4 baru za 4,5 minuty.

Další verze, TYREinflate 450, má LCD displej, funkci automatického vypnutí při dosažení nastaveného tlaku a pamatuje si přednastavenou hodnotu. Tento kompresor zvládne 13palcovou pneumatiku za pouhé 3,5 minuty. Bonusem tohoto kompresoru je LED světlo, které vám pomůže po setmění najít třeba krytku od ventilku. Kompresor TYREinflate Connect 650 je novým přírůstkem do rodiny kompresorů OSRAM. U tohoto zařízení lze nastavit nafukování pomocí aplikace OSRAM Connect (k dispozici v AppStore a Google Play). Údaje o tlaku se mohou stáhnout automaticky po zadání modelu vozu a rozměru pneumatik nebo je lze zadat i ručně. Proces nafukování se automaticky ukončí po dosažení nastaveného tlaku. Díky 3,3 m dlouhému zatahovacímu napájecímu kabelu se zástrčkou do cigaretového zapalovače můžete bez problémů nahustit pneumatiky i u těch největších automobilů. Flexibilní hadice o délce 65 cm je vybavena koncovkou, která umožňuje nastavovat tlak i v kolech s obtížně přístupným ventilkem. Přídavné LED světlo se hodí, když je potřeba kolo nafouknout v noci.

Pro trochu náročnější uživatele je určen model TYREinflate 1000, který se vyznačuje velkým digitálním displejem a kolečkem pro rychlé nastavení tlaku. Hadice je vybavena odvzdušňovacím ventilem, kterým lze snadno tlak i snížit. Tato funkce jistě osloví milovníky terénních a okruhových vozů. Rovněž má vestavěné LED světlo a součástí balení je pouzdro na přenášení, latexové rukavice a náhradní krytky ventilů.

Praktické a dobíjecí

Pro řidiče, kteří dávají přednost bezdrátovým zařízením, jsou v nabídce dva modely. Nejnovějším z nich je kompresor TYREinflate 6000. Vestavěná lithium-iontová baterie umožňuje použití kdekoli a dokáže nafouknout pneumatiku za pouhé dvě minuty. Dále je vybaven velkým digitálním displejem s možností snadného nastavení požadované hodnoty tlaku v pneumatice a funkcí „Auto-Stop“, která automaticky zastaví proces huštění, jakmile je dosaženo nastavené hodnoty.

Pro cyklisty a motocyklisty je ideální malý kompresor TYREinflate 2000, kterým lze samozřejmě nafouknout i kola automobilu. Má také vestavěnou svítilnu a dokáže nafouknout pneumatiku jízdního kola za 2 minuty.

Oba výše zmíněné kompresory mohou fungovat také jako powerbanky, takže je můžete použít k nabíjení telefonu nebo tabletu.

Pro velká vozidla

Výrobce nezapomněl ani na uživatele větších vozidel ve své nabídce, zejména obytných vozů, terénních vozidel, SUV a dodávek. Řešením pro taková vozidla je kompresor TYREinflate 830. Zařízení nafoukne 22″ kola z 0 na 40 psi/2,6 baru za pět minut. Digitální LED displej dokáže zobrazit hodnotu tlaku v jednotkách bar, kPa a psi a funkce podsvícení usnadňuje práci ve špatně osvětlených prostorách nebo ve tmě. Dlouhý 4metrový napájecí kabel s 12voltovou zástrčkou umožní pohodlné nafukování i na opravdu velkých vozidlech. Kompresor má zabudovaný odvzdušňovací ventil pro plynulé snižování tlaku.

OSRAM TYREinflate

Další příslušenství

Díky sadě připojitelných adaptérů lze kompresory OSRAM použít k huštění pneumatik motocyklů, jízdních kol, přívěsů, a dokonce i dětských kočárků. Velkou výhodou, zejména v období dovolených, je, že zařízení této řady lze použít k nafukování všech druhů sportovního vybavení – jako jsou čluny, míče, bazény, matrace nebo hračky do vody.

Další informace najdete na webových stránkách OSRAM.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!