100 let značky VALEO SWF

24. října 2022, 13:24

Firma SWF, německý specialista na systémy stěračů, letos slaví 100. narozeniny. Značka, která je součástí skupiny Valeo již více než 20 let, dodnes dodržuje svůj závazek nejvyšší kvality a nabízí stěrače vybavené nejinovativnějšími technologickými řešeními pro výrobce automobilů i nezávislé autoservisy.

Dokonalé přizpůsobení pro čelní i zadní skla, inovativní technologie a výjimečná odolnost: to je charakteristika společnosti SWF, která byla založena v Bietigheimu v roce 1922. Zpočátku společnost vyráběla motocykly. Ve 30. letech 20. století, kdy se firma přestěhovala do Feuerbachu nedaleko Stuttgartu, začala vyrábět směrovky a stěrače pro automobilový průmysl pod názvem „Spezial-Werkzeug-Fabrik Feuerbach GmbH“, zkráceně SWF. Kromě mnoha dalších produktů uvedla společnost SWF na trh první stěrače určené pro zakřivená čelní skla.

Od 50. let 20. století je společnost SWF předním dodavatelem německého automobilového průmyslu, který dodává mnoha výrobcům automobilů a specializovaným prodejcům ukazatele, směrovky a stěrače. V roce 1955 uvedla společnost SWF jako první německý výrobce na trh systém ostřikovačů čelního skla, kterým bylo zanedlouho vybaveno přibližně 80 % všech německých osobních automobilů. Společnost SWF jako lídr na trhu navíc neustále rozšiřovala svůj sortiment výrobků vývojem speciálních stěračů pro osobní a užitková vozidla a autobusy. Poté, co byla značka v roce 1972 prodána americké společnosti ITT, tuto inovativní a celosvětově úspěšnou firmu nakonec v roce 1998 převzala společnost Valeo. Společnost Valeo pokračovala ve výrobě široké škály vysoce kvalitních produktů a nadále se zaměřovala na výrobu v Evropě.

Ploché stěrače prémiové kvality pro aftermarket

Společnost Valeo představila také další inovace. V roce 2017 například uvedla na aftermarket řadu SWF Connect. Tato řada se skládá ze 40 produktů, které jsou vhodné pro 90 % všech vozidel s plochými stěrači. Řada zahrnuje vysoce výkonné ploché stěrače pro čelní a zadní okna. Řada SWF Connect Upgrade také umožňuje přestavbu typických ramínkových stěračů čelního skla na účinnější ploché stěrače. Stěrače řady Connect se vyznačují vysokou odolností díky ochrannému povlaku, jejich asymetrický spoiler velmi účinně optimalizuje stírání a díky technologii plochých stěračů je tlak na čelní sklo rovnoměrný.

AquaBlade™ exkluzivně pro nezávislý trh s náhradními díly

Mezi nejnovější inovace na aftermarketu patří také technologie AquaBlade™ společnosti SWF. Tato patentovaná technologie rozvádí kapalinu do ostřikovačů přímo na čelní sklo přes stírací lišty, nikoli přes trysky na kapotě. Výsledkem je nejen účinnější čištění čelního skla, ale také kratší omezení výhledu řidiče bez ohledu na rychlost. Podle nezávislé studie poskytují stěrače SWF AquaBlade™ také větší bezpečnost v silniční dopravě. Toto vysoce efektivní řešení, které bylo uvedeno na trh v roce 2018, nyní využívá více než milion vozidel v Evropě.

Letos bylo na seznam vozidel kompatibilních s celou řadou stěračů SWF přidáno dalších 70 modelů vozidel. Technologie Aquablade™ je navíc každoročně schvalována pro nové modely aut, které mohou tuto inovativní technologii využívat. Společnost Valeo je rovněž jediným výrobcem, který tyto vysoce výkonné stěrače nabízí na nezávislém trhu s náhradními díly. Inovace, jako jsou tyto, jsou zárukou, že příběh společnosti bude i nadále úspěšný a bude mít obrovský potenciál do budoucna: s výrobky přítomnými na 50 trzích po celém světě a kompatibilitou s téměř všemi osobními a užitkovými vozidly a autobusy v Evropě.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!