Firma Motorservice nabízí řešení pro elektromobilitu

27. října 2022, 13:59

Se změnou mobility se mění také trh s autopříslušenstvím. Zatím se v autoopravnách stále většinou opravují auta se spalovacím motorem, ale podíl elektromobilů razantně roste. Firma Motorservice na tento vývoj reagovala a příslušně přizpůsobila svůj školicí program. Také portfolio produktů se doplnilo o řadu komponent pro elektromobily.

Vhodná školení

Díly Motorservice pro elektromobilyMnoho trhů v EU zaznamenalo v uplynulém roce v oblasti bateriemi poháněných vozidel třímístné přírůstky. Tento trend bude v následujících letech podle všeho pokračovat, což autoservisy staví před nové výzvy co se týče vzdělávání, kvalifikace, nářadí a vybavení. Vzhledem ke zvýšenému nebezpečí úrazu platí však pro práce na elektrických vozidlech speciální předpisy. Tak například bez dodatečné kvalifikace jsou veškeré práce na vysokonapěťových vozidlech zásadně zakázané. Firma Motorservice proto zařadila do stávajících školení téma manipulace s elektromobily. Zde se majitelé a pracovníci autoservisů, jakož i servisně a technicky orientovaní zaměstnanci v oblasti prodeje kromě legislativních aspektů dozvědí, jaké bezpečnostní systémy jsou ve vozidle použité, jak je lze rozpoznat a která opatření je nutno v jednotlivých případech provést. Kvůli zvýšeným potenciálním rizikům je středobodem školení vždy vlastní bezpečnost. Vzhledem ke zvláště vysoké poptávce po školení bude společnost Motorservice svoji nabídku školení na téma elektromobilita v nejbližší době dále rozšiřovat. V současné době jsou aktuálně připravována odpovídající školení. Již v roce 2023 doplní stávající školicí program a budou se zabývat výhradně novými technologiemi.

Nabídka Motorservice pro elektromobily

Přizpůsobené portfolio produktů

Firma Motorservice již může nabídnout nová řešení také v portfoliu produktů: První součásti pro elektromobily jsou již k dostání na aftermarketu. Motorservice, jakožto dceřiný podnik technologického koncernu Rheinmetall, přitom těží z rozsáhlého know-how dodavatele automobilů s mnohými vývojovými novinkami v oblasti elektromobility. Společnost Motorservice zastupující koncern Rheinmetall na aftermarketu, odebírá většinu své nabídky přímo z vlastního koncernu, kam patří také značky Kolbenschmidt a Pierburg. V portfoliu pro elektromobily jsou kromě elektrických vodních čerpadel, elektrických regulačních ventilů, elektrických čerpadel chladiva a podtlakových čerpadel také nejrůznější filtry pro interiér.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!