Přídavné světlo Philips na osm způsobů

4. listopadu 2022, 8:49

Dílenské osvětlení je jednou ze specializací společnosti Philips v automobilovém průmyslu. Její dlouholeté zkušenosti v tomto oboru umožnily uvést na trh řadu bezdrátových svítidel Xperion. Jedná se o velmi moderní dobíjecí zdroje světla. Nabídka zahrnuje 8 modelů. Stojí za to se s nimi blíže seznámit, byť jen z čistě technického hlediska, protože přinášejí řadu nových řešení a vylepšují ta stávající.

Řada dílenských lamp Philips Xperion se již z dálky vyznačuje výraznými, jasnými barvami. Díky tomu jsou mnohem viditelnější než šedé nebo černé lampy, které se neustále ztrácejí nebo nevědomky zůstávají pod kapotou vozu zákazníka. Navzdory tomu, co si možná myslíte, se na barevné kryty dílenské nečistoty nechytají, takže je stačí po práci pouze otřít hadříkem. Všechna svítidla řady Xperion mají robustní kryty splňující normy IP65 a IK07, a vyznačují se proto zvýšenou odolností proti nárazům, prachu a vlhkosti.

Společnost Philips se u řady Xperion rozhodla pro velmi vysokou kvalitu světla. Uživatel má také široké možnosti lampy „ovládat“. U vybraných modelů lze nastavit jas i zaostření paprsku. Další zajímavou možností je funkce „auto“, která je aktivuje pomocí pohybového senzoru. Seznam novinek doplňuje funkce Find My Device dostupná u některých lamp, což je praktický lokátor. Většina svítilen z rodiny Xperion může fungovat jako powerbanka a jedna z nich (konkrétně Flood Audio) je vybavena také reproduktorem Bluetooth.

Všechna svítidla řady Xperion jsou vybavena praktickými úchyty. Jedná se o důmyslnou kombinaci háčků a magnetů, které jsou vhodně navrženy pro každý model.

Každá lampa Xperion je vybavena vysoce kvalitní dobíjecí baterií, která vydrží svítit – v závislosti na verzi lampy a intenzitě světla – 4,5 až 12 hodin.

Pillar i UV Pillar

Philips Xperion

Pillar je základní příruční pracovní svítilna osazená několika světelnými zdroji. Jeden z LED modulů lze pohodlně naklápět tak, aby co nejlépe osvětloval pracovní plochu.  Ve UV verzi (UV Pillar) má lampa také zabudovaný UV LED spot, který je užitečný pro profesionální nebo specializované aplikace. Lampy Pillar a UV Pillar se vyznačují silným světlem, dlouhou životností baterií, vysokým CRI a funkcí vyhledávání Find My Device.

Magické „kostky” Flood

Flood Audio, Flood a Flood Mini jsou další tři pracovní svítilny. Připomínají kostky, mají nastavitelné světelné paprsky a díky kapacitním bateriím jsou ideální pro nepřetržité osvětlení pracoviště. Mají tzv. světelnou paměť, což znamená, že po opětovném zapnutí se rozsvítí v režimu, ve kterém byly předtím vypnuty. Všechny tři mají originální upevňovací systém – speciální magnetický držák, který může být v závislosti na nastavení také háčkem nebo příchytkou.

Verze Mini s LED indikátorem stavu nabíjení je dostatečným zdrojem dodatečného světla. Je také vybavena funkcí vyhledávání Find My Device.

Flood je větší model. V zesíleném režimu vyzařuje až 1 000 lm (Mini – 500 lm), má výkonnější baterii s digitálním ukazatelem stavu nabití a může fungovat jako powerbanka. Je vybaven snímačem pohybu pro dálkové/automatické zapnutí/vypnutí. Flood Audio je nejvyšší model řady, který má všechny funkce verze Flood a navíc vestavěný reproduktor Bluetooth!

Pocket, Slim i Line – ideální inspekční svítilny

Xperion Pocket je kompaktní, ale výkonná lampa velikosti walkmanu. Kromě primárního zdroje světla má další světelný bod na flexibilním 25 cm dlouhém výsuvném rameni. Lampa Pocket je ideální pro malé prostory. Široký světelný paprsek o výkonu až 300 lm v zesíleném režimu poskytuje jasné světlo. Svítilna je vybavena silným magnetem a háčkem, což usnadňuje její uchycení při práci.

Svítilna Slim je ideální pro malé prostory. Díky jasu až 250 lm v úsporném režimu a 500 lm v režimu boost a jedinečnému světelnému modulu otočnému o 270° umožňuje nasměrovat silný paprsek světla tam, kam je potřeba.

Line je o něco větší model. Generuje široký paprsek světla s úhlem 110° o jasu 150 lm v úsporném režimu a 300 lm v režimu zvýšeného výkonu. Jedná se o moderní obdobu klasických pracovních svítilen, které používal prakticky každý automechanik. Rozdíl je pouze v tom, že je ve všech ohledech lepší. Bezdrátová, s výkonnou dobíjecí baterií, silným světlem, nárazuvzdorná, odolná proti vodě a rozpouštědlům, ideální pro bodové svícení i osvětlení větších ploch.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!