VALEO: Stvořeni pro elektrifikaci

14. dubna 2023, 11:07

Není žádným tajemstvím, že automobilový svět prochází velkou elektrickou revolucí – a společnost Valeo se nachází v samém centru dění. V zájmu snížení uhlíkové stopy se evropský vozový park elektrifikuje prostřednictvím řady iniciativ – a do roku 2030 se očekává, že více než 30 % vozidel na silnicích bude elektrifikováno.

Na trhu s náhradními díly se objevuje mnoho příležitostí. Hybridní a elektrická vozidla budou vybavena novými náhradními díly a výzvy, jako je například přístup k dílům, jsou pro pracovníky v IAM prioritou. Dvě oblasti, kde bude mít elektrifikace největší dopad, jsou hnací ústrojí a tepelný management. V obou těchto oblastech již společnost Valeo dosáhla velkého pokroku.

1) S cílem poskytnout ekologičtější řešení mobility pro řidiče prochází hnací ústrojí kompletní revizí. Nedávná akvizice společnosti Siemens eAutomotive posílila pozici společnosti Valeo jako globálního lídra v oblasti elektrifikace. Valeo se může pochlubit kompletní nabídkou nízkonapěťových a vysokonapěťových elektrických hnacích ústrojí.

2) Ve zcela nových vozidlech kontrolují teplotu v kabině i v akumulátoru systémy tepelného řízení. Společnost Valeo je lídrem v oblasti OE s inovativními tepelnými řešeními vynalezenými pro ICE, hybridní a elektrická vozidla. Správně fungující systémy tepelného managementu pro elektrická a hybridní vozidla jsou nezbytné pro zajištění bezpečného provozu vysokonapěťových součástek. K tomu slouží chlazení nebo ohřev vysokonapěťových komponentů, ale také zajištění toho, aby si vysokonapěťové baterie udržovaly optimální teplotní rozsah a s ním i delší životnost.

Nabídkou těchto nových technologií pro elektrifikovaná vozidla pomáhá společnost Valeo řídit probíhající elektrickou revoluci. Začalo to v roce 2020, kdy firma Valeo jako první na trh uvedla alternátor iBSG (Integrated Belt-driven Starter Generator) pro technologii Mild Hybrid. Brzy následovalo uvedení DWC DMF v roce 2022, technologie, která byla uznána jako vysoce inovativní při snižování hluku a vibrací spojených se start-stop systémem hybridních vozidel.

Mezi nejnovější inovace na aftermarketu v oblasti elektrifikace patří zavedení elektrických kompresorů, které jsou jedním z klíčových produktů v systémech tepelného řízení.

Do konce roku 2023 uvede společnost Valeo na trh nové vysokonapěťové díly, včetně produktů pro hnací ústrojí, jako jsou měniče, palubní nabíječky (OBC) a elektrické pohony. Na trhu se objeví také komponenty pro tepelný management, které zajistí správné fungování baterií (s chladicími jednotkami a ventilátory baterií).

Společnost Valeo se zavázala aktivně rozvíjet své portfolio pro hybridní a elektrická vozidla, včetně tradičních produktů. Do konce roku 2022 společnost Valeo již vyvinula a nyní nabízí 4.500 dílů pro servisní potřeby. Cílem je dosáhnout 6.000 dílů do konce roku 2023.

Kromě uvádění nových produktů na trh nabízí společnost Valeo program technické podpory, který zahrnuje návody k instalaci, živá školení, webové semináře, interaktivní prezentace a videa z bezplatné online technické platformy Valeo Tech@ssist. Ta je k dispozici ve více než osmi jazycích. Více informací naleznete na stránkách Valeo.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!