NTK Vehicle Electronics rozšiřuje svou nabídku o novou řadu snímačů EDPS

19. června 2023, 9:20

Společnost Niterra (dříve známá jako NGK SPARK PLUG), přední světový specialista na zapalování a elektroniku pro vozidla, oznamuje uvedení nové řady snímačů výfukových plynů a diferenčního tlaku (EDPS – exhaust gas & differential pressure sensors). Zařazením této řady snímačů pod značku NTK Vehicle Electronics doplňuje Niterra své portfolio výrobků zaměřených na ochranu proti znečištění.

Snímače EDPS od NTK

EDPS hrají významnou roli při optimalizaci motorů. Musí poskytovat řídicím jednotkám motoru (ECU) potřebné informace o tlaku výfukových plynů a stavu zaplnění filtru pevných částic (DPF). Řada EDPS společnosti NTK Vehicle Electronics zahrnuje snímače diferenčního tlaku (DPS), snímače tlaku výfukových plynů (EPS) a snímače vysokého tlaku (HPS). Poskytuje komplexní pokrytí vozového parku. Snímače je navíc možné instalovat na různá místa ve vozidle.

Snímače DPS měří tlakovou ztrátu mezi dvěma body průtoku plynů. Instaluje se na různých místech výfukového potrubí (před/za DPF, před/za katalyzátorem, před/za turbodmychadlem nebo před/za chladičem EGR (recirkulace výfukových plynů)). V jednom místě regulují nízkotlakou recirkulaci plynů. Ve druhé poloze sledují funkci DPF a zároveň hlásí stav jeho zaplnění zpět do řídicí jednotky.

Snímače DPS od NTK

Snímače EPS měří tlak a hlásí tyto informace řídicí jednotce. Mohou být namontovány na různých místech výfukového systému, například před filtrem pevných částic, před turbodmychadlem nebo za turbodmychadlem.

Snímače EPS od NTK

Snímače HPS měří zpětný tlak výfukových plynů. Instalují se buď před DPF, před turbodmychadlo, za turbodmychadlo, nebo za chladič EGR. Tyto informace jsou odesílány do řídicí jednotky, která je využívá ke sledování a ochraně turbodmychadla. Sledování výstupního tlaku plynů zabraňuje poškození výfukového potrubí zpětným tlakem. U ventilů EGR a chladičů EGR se informace používají také k přizpůsobení a řízení rychlosti recirkulace výfukových plynů, což je důležité z hlediska dodržování emisních norem.

Snímače HPS od NTK

S 62% pokrytím vozového parku (celkem 87 milionů vozidel) je nyní NTK Vehicle Electronics lídrem v nabídce EDPS mezi prémiovými značkami. Jedná se o 42,3 milionu vozidel ve střední Evropě, 36,8 milionu vozidel v západní Evropě a 7,6 milionu vozidel na Středním východě a ve východní Africe.

„Naše nabídka vysoce kvalitních senzorů NTK Vehicle Electronics byla nyní rozšířena o novou řadu EDPS,“ říká Frank Massia, marketingový ředitel pro poprodejní trh EMEA společnosti Niterra EMEA GmbH. „Uvedení tohoto produktu na trh poskytuje našim obchodním partnerům a provozovatelům autoservisů rozšířené možnosti prodeje díky vysokému pokrytí vozového parku, kvalitě a různým prodejním službám spojených s řadou EDPS.“

Logo NTK Vehicle ElectronicsVzhledem k tomu, že se EDPS stále více objevují v nových vozidlech všech značek, očekává se, že v nadcházejících letech zaznamenají na trhu výrazný růst. To následně umožní snižovat emise vozidel. Ačkoli se EDPS v současné době používají spíše ve vozidlech se vznětovými motory, jejich přítomnost na trhu s benzinovými motory bude v nadcházejících letech růst rychlejším tempem.

Značka NTK Vehicle Electronics poskytuje služby prémiové kvality a lokální distribuční zastoupení, které zákazníkům umožňuje využívat tento konkurenceschopný sortiment. Nová řada EDPS, která je nyní v prodeji, je doprovázena technickými videi a je k dohledání v TecDocu, katalogu Excel Master a novém vyhledávači Part Finder. Další informace naleznete na adrese www.ngkntk.com.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!