Společnost Hella vyvinula ve spolupráci s Porsche nejnovější generaci LED světlometů

14. srpna 2023, 14:47

Moderní automobilové technologie se uplatňují ve všech částech vozu, od motoru a hnacího ústrojí přes zařízení pro zvýšení cestovního komfortu až po moderní LED světlomety. Produkt vyvinutý společností HELLA a Porsche je založen na technologii Matrix LED.

LED světlomety s vysokým rozlišením pro Porsche Cayenne

Firmy HELLA a Porsche spolu uvedly na trh první světlomet s vysokým rozlišením na světě založený na technologii Matrix LED. S více než 32 000 individuálně ovládanými body na jeden světlomet byla technologie automobilového osvětlení posunuta na zcela novou úroveň. Systém digitálních světlometů SSL | HD je nyní poprvé k dispozici pro nové Porsche Cayenne jako volitelná výbava.

Pokročilé funkce světlometů nové generace

V porovnání s běžnými světlomety byl prostor potřebný pro světelný modul zmenšen až o 75 %. Systém světlometů s vysokým rozlišením přináší nejen další vylepšení již dostupných funkcí, jako jsou adaptivní neoslňující dálková světla, ale také nejnáročnější nové světelné funkce. Například na dálnici nebo na úzkých objížďkách kvůli pracím na silnici se může na vozovku dynamicky promítat optimální jízdní pruh, který řidiči poskytne dodatečnou podporu pro bezpečnou jízdu.

„S naším systémem digitálních světlometů SSL | HD poskytujeme koncovému uživateli nejlepší viditelnost v každé jízdní situaci. Tímto způsobem aktivně zvyšujeme bezpečnost na silnici a dále zvyšujeme komfort jízdy,“ říká Yves Andres, generální ředitel divize osvětlení společnosti Hella.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!