PHILIPS XPERION 3000 – bezdrátová svítilna pro každého

30. října 2023, 9:37

Xperion 3000 je řada vynikajících akumulátorových lamp a svítilen, jejichž propracovaná konstrukce zajišťuje zvýšenou odolnost proti nárazům, rozpouštědlům, olejům, tukům a vodě. Byly vyvinuty speciálně pro automechaniky, ale jsou ideální i pro použití v soukromí.

Lidé, kteří hledají něco osvědčeného, se často obracejí na výrobky vyrobené pro armádu nebo speciální jednotky. Oblečení, turistické nebo kempinkové vybavení a doplňky všeho druhu, které byly vyzkoušeny v bojových podmínkách, mají zaručenou dobrou odolnost i v běžném prostředí.

Velmi podobně je třeba pohlížet na lampy a svítilny Philips Xperion 3000. Jsou navrženy pro práci ve velmi náročných podmínkách, a tak se při použití v domácnosti, na výletech nebo při kutilských aktivitách stávají prakticky „nezničitelnými“. Na rozdíl od šedých nebo černých vojenských výrobků mají atraktivní barevné provedení, díky kterému je snadno najdete. I na tomto detailu zapracovali specialisté společnosti Philips. Šlo o to, aby se snížil problém se svítilnami a lampami, které automechanici zapomněli v opravovaných autech. Řada Xperion 3000 je dobře viditelná, což snižuje riziko, že se někde ztratí.

Philips Xperion 3000 je skutečně vynikající bezdrátový zdroj světla. Každá lampa je takovým malým specialistou ve svém oboru. Řada zahrnuje 10 modelů. Zde je několik příkladů, které určitě stojí za to poznat trochu blíže.

Xperion 3000 Zoom

Šikovné zařízení s velmi výkonným LED světlem a pohyblivou hlavou. Můžete ho používat jako ruční svítilnu nebo ho umístit na stůl či připevnit někam výše pomocí multifunkčního uchycení (tradičního a magnetického). Pokud hledáte jediné univerzální pracovní světlo, které by dobře fungovalo i jako ruční svítilna, bude Xperion 3000 Zoom vynikající volbou.

  • zaostřovací nebo rozptylná čočka umožňuje snadné nastavení od prostorového osvětlení až po soustředěný paprsek
  • LED osvětlení pracující ve dvou režimech – 1000 lm (plný výkon) / 200 lm (eco režim)
  • výdrž baterie: v závislosti na zvoleném režimu od 1,5 do 9 (!) hodin
  • funkce koncentrovaného paprsku nebo světelného zoomu od 20° do 130°
  • mechanické a magnetické uchycení

Xperion 3000 Slim

Xperion 3000 Slim je typická inspekční lampa. Tenký, ale robustní LED panel se otevírá z rukojeti (která ukrývá baterii) způsobem „kapesního nože“. To je ideální, když se potřebujete podívat hluboko pod kapotu a zkontrolovat stav řemene příslušenství nebo hledat netěsnosti motoru. Výhody svítilny Xperion 3000 Slim již nyní oceňují automechanici, ale taková svítilna je ideální i jako běžná výbava každého automobilu. Ať už se jedná o osobní automobil, autobus nebo nákladní automobil, je dobré mít takovou lampu po ruce.

  • dva základní režimy osvětlení – 500 lm/ 200 lm (eco)
  • bodové světlo – 150 lm
  • výdrž baterie 3 až 8 hodin v závislosti na zvoleném režimu nebo 20 hodin ve volitelném režimu eco 50 lm
  • svítící LED modul (šířka 1,6 cm) se otevírá nejen způsobem „kapesního nože“, ale lze jej také otáčet v úhlu 270°, což je velmi užitečné při připevňování lampy pomocí háčku nebo silného magnetu
  • tato lampa byla podrobena testům pádu z výšky 1,5 metru a snadno tak přežije občasný pád během používání

Xperion 3000 Pocket

Kapesní svítilna LED Philips Xperion 3000 je malá, velmi univerzální pracovní lampa – v podstatě baterka s akumulátorem, která se snadno vejde do kapsy. Díky své odolnosti vůči nárazům, vlhkosti nebo nečistotám je ideální pro autodílny, ale ve skutečnosti je to pravděpodobně nejvíce „civilní“ model v této řadě. Je ideální pro každodenní použití. Dokáže účinně osvětlit jak pracoviště, tak malou technickou místnost, stan nebo karavan.

  • dva režimy osvětlení 300 lm/100 lm (eco)
  • výdrž baterie: 3 až 10 hodin v závislosti na zvoleném režimu
  • otočná základna (180°)
  • jasné světlo šetrné k očím (6000 K)
  • háček a silný magnet usnadňují připevnění lampy a její používání bez použití rukou

Xperion 3000 Pillar

Jedná se o špičkový model určený pro náročné úkoly. Xperion 3000 Pillar poskytuje silné světlo, je vybavena ergonomickou rukojetí s povrchovou úpravou z protiskluzového materiálu a samozřejmě přídavnými háčky a magnetickými držáky pro upevnění nad pracovní plochou. Svítilnu lze provozovat ve třech režimech – 500 lm, 200 lm (eco) a 150 lm (bodový režim). Doba provozu na baterie se pohybuje od 2,5 do až 8 hodin v závislosti na zvoleném režimu.  Pokud někdo hledá robustní svítilnu pro použití v různých podmínkách (doma, v autě, v garáži, v autodílně, při kempování atd.), je Xperion 3000 Pillar jistě jednou z nejuniverzálnějších možností a také investicí na dlouhá léta.

  • dva hlavní světelné zdroje – základní LED reflektor (200-500 lm) a přídavný bodový světlomet (150 lm)
  • tři vestavěné magnety pro snadnější upevnění lampy na pracovišti – v autodílně, v kuchyni při kempování
  • svítilna má také dva výsuvné a otočné háčky, což dále zvyšuje její univerzálnost použití
  • po plném nabití vyzařuje lampa Philips Xperion 3000 Pillar hlavní paprsek jasného bílého světla až tři hodiny v zesíleném režimu. Samotný bodový světlomet naproti tomu vydrží na baterii pracovat až osm hodin. Při občasném používání může lampa fungovat několik dní, než je potřeba ji znovu nabít
  • stejně jako všechny lampy řady Xperion 3000 má i tento model zesílený kryt, který jej chrání před vlhkostí, nečistotami nebo pády

Xperion 3000 Line

Tento model je dílenskou klasikou. Philips Xperion 3000 Line je ideální pro rychlé kontroly i delší opravy. Díky 120° širokému paprsku světla eliminuje stíny, zatímco háček otočný o 360° a silný magnet umožňují práci bez použití rukou. Může se pochlubit certifikovanou odolností proti vodě a prachu IP54. Má také certifikaci IK07 pro nárazy a pády z výšky až 1,5 metru.

  • Philips Xperion 3000 Line poskytuje široký 120stupňový světelný paprsek, který dokonale osvětluje celou pracovní plochu
  • podle potřeby může svítit ve dvou režimech – 300 lm i 150 lm
  • to znamená, že výdrž baterie se pohybuje mezi 4 a 7,5 hodinami
  • certifikovaná odolnost proti vodě a prachu IP54
  • disponuje také krytím IK07, takže dokáže zvládnout nárazy a pády z výšky až 1,5 metru

Osvědčené v autoservisech, poradí si… kdekoli!

Všechny lampy řady Xperion 3000 jsou navrženy tak, aby vydržely náročné podmínky v autoservisech, ale jsou také ideální pro kempování, nouzové osvětlení na cestách nebo v domácnosti. Svítilny Xperion využívají také hobbisté – modely připevněné na hlavě (čelovky) jsou užitečné při pěší turistice, jízdě na kole, průzkumu obtížného terénu – všude tam, kde si potřebujete posvítit a zároveň mít volné ruce. Svítilny Xperion 3000 si kupují nejen profesionální automechanici, ale i soukromé osoby. To vše proto, že jsou vizuálně atraktivní, účinně chráněné proti vodě a prachu a – což je koneckonců nejdůležitější – jsou vynikajícím, výkonným zdrojem světla.  Všechny lampy Xperion 3000 mají tři hlavní výhody:

  • výkonné LED diody
  • baterie s velkou kapacitou
  • robustní tělo odolné proti prachu a vodě (vybrané modely jsou certifikovány pro odolnost proti vodě a nárazům)

Lampy Philips Xperion 3000 nabízejí řadu inovativních a funkčních řešení, která zajišťují pohodlí a volnost při práci a dělají ze svítilen Xperion nejen servisní vybavení, ale také praktický nástroj pro každodenní použití.

Více informací naleznete na stránkách Philips.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!