Slavnostní položení základního kamene společnosti Brembo SGL Carbon Ceramic Brakes (BSCCB) v závodě SGL Carbon v Meitingenu

27. října 2023, 14:06

Rozšíření výrobních kapacit je významným milníkem pro Brembo SGL Carbon Ceramic Brakes (BSCCB) a je důkazem úspěšného rozvoje společnosti v posledních letech. Související výstavba dvou nových výrobních hal v závodě SGL Carbon v Meitingenu je významnou událostí pro společnost BSCCB, její vlastníky, ale také pro region. Akce se konala za účasti hostů z oblasti politiky a obchodu, jakož i zástupců vlastníků a zaměstnanců společnosti BSCCB.

Po dokončení budou mít obě nové výrobní haly celkovou plochu přibližně 8.500 m². Dokončení stavby je plánováno již na říjen 2024. Ihned po dokončení bude zahájena instalace nových výrobních strojů. Zahájení výroby v nových výrobních halách na vysoce kvalitní karbon-keramické brzdy je plánováno na leden 2025. Rozšířením výrobních kapacit vznikne v závodě v Meitingenu přibližně 80 nových pracovních míst v různých výrobních profesích.

Martin Sailer, správce Augsburg, přinesl na položení základního kamene zvláštní dar: úřední stavební povolení, které osobně předal Alexandru Miehlingovi, vedoucímu závodu SGL Carbon v Meitingenu. Martin Sailer ve svém projevu zdůraznil význam rozšíření nejen pro region Meitingen, ale pro celý okres Augsburg.

Florian Hofner, jednatel společnosti Brembo SGL Carbon Ceramic Brakes GmbH, vysvětluje: „Dvěma novými výrobními halami, které stavíme zde v Meitingenu, pokládáme základy pro růst společnosti BSCCB v nadcházejících letech. Naši zákazníci již léta oceňují naše výrobky, a proto jsem rád, že budeme schopni v budoucnu uspokojit výrazně zvýšenou poptávku. Tím si nejen zajistíme podíl na trhu, ale také si zde v regionu udržíme pozici spolehlivého zaměstnavatele. Těším se, že se náš tým bude v příštích letech dále rozrůstat.“

Výrobní kapacity v závodech Meitingen a Stezzano (Itálie) budou rozšířeny o více než 70 %. Rozsáhlé rozšíření výrobních kapacit umožní společnosti Brembo SGL Carbon Ceramic Brakes (BSCCB) v budoucnu uspokojit vysokou poptávku na trhu a pokrýt rostoucí požadavky zákazníků. Poptávka po karbon-keramických brzdových kotoučích BSCCB celosvětově vzrostla. Důvodem je především vysoká kvalita a výkonnost karbon-keramických brzdových kotoučů, které splňují specifické požadavky výrobců automobilů, zejména v prémiových a luxusních segmentech, kde je vyžadován vysoký brzdný výkon.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!