LIQUI MOLY investuje 8 milionů eur do rozšíření své výroby v Ulmu

27. listopadu 2023, 12:03

Jednatelé Günter Hiermaier a Dr. Uli Weller otevřeli novou budovu pro výrobu aditiv se třemi moderními plnicími zařízeními a dalšími kancelářskými prostory. Nové stroje zvýší maximální výkon z 346.000 plechovek týdně až na 481.000 kusů.

Do nově otevřené výrobní haly na aditiva společnost LIQUI MOLY investovala 8 milionů eur. Z toho 3,4 milionu eur připadá na budovu zhotovenou na klíč. Náklady na tři nové plnicí stroje činí 3,1 milionu eur. Dopravní technika a balicí roboty stály 1,4 milionu eur. Tyto stroje budou kompletně nainstalovány a uvedeny do provozu v průběhu příštího roku. Aditiva přispívají k čistému spalování paliva, nižším emisím škodlivin a delší životnosti motorů. Lze je používat jako prevenci i k řešení problémů. LIQUI MOLY vyvíjí a vyrábí všechna aditiva v Ulmu.

„Tyto investice jsou závazkem pro pobočku Ulm, a tím i pro značku Made in Germany. Vytváříme další pracovní místa a dáváme lidem dlouhodobou perspektivu,“ říká Günter Hiermaier.

Samozřejmě, že stroje mají vliv na zaměstnance, ale jinak, než by se dalo předpokládat: Nové stroje neznamenají méně lidí, ale nárůst pracovních míst i v jiných oblastech, protože se vyrábí více. A pracovní podmínky se dále zlepšují. Kromě 400 metrů čtverečních výrobních prostor ve dvou podlažích proto ve třetím patře vzniklo 200 metrů čtverečních určených pro nejmodernější kanceláře.

Méně příjemné však byly podmínky během stavební fáze. Nová výrobní budova mezi stávající výrobní a administrativní budovou se stavěla za běžného provozu. Zaměstnanci v přípravě práce a ve výrobě udržovali plynulý provoz za velmi obtížných podmínek.

„Proto jim a všem, kteří jsou za projekt zodpovědní, patří můj zvláštní dík,“ řekl Günter Hiermaier. Jednatel LIQUI MOLY poděkoval také Jörgu Murawskému, jednateli společnosti Würth Elektronik a výkonnému viceprezidentovi skupiny Würth, jejíž součástí je LIQUI MOLY od začátku roku 2018: „Společnost Würth nám nechala volné pole působnosti ve všech našich rozhodnutích, poskytla nám jistotu a také spoustu know-how. Společnost Würth nás podpořila přínosnou spoluprací a důvěrou na naší cestě ve všech fázích projektu.“

Stejně jako sídlo společnosti se i nový objekt nachází v ulmské čtvrti Lehr. Společnost byla založena v roce 1957 v centru města a v roce 1978 přesunula své sídlo do severního Ulmu. K tomuto rozhodnutí vedl rychlý růst a z něj vyplývající potřeba většího prostoru. Od té doby zde sídlí všechny oblasti od vývoje přes výrobu až po administrativu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!