Schaeffler: Inovativní konstrukce ložisek kol pro elektromobily

5. prosince 2023, 14:27

Vývoj ve výrobě vozidel směrem k elektromobilitě vede ke vzniku různých komponentů. Jako dlouholetý partner automobilového průmyslu je společnost Schaeffler a její značka FAG již více než 135 let průkopníkem ve světě inovací – zejména v oblasti ložisek kol.

Schaeffler TriFinity®: Nejnovější technologie pro elektromobily

Obecně platí, že elektromobily mají vyšší hmotnost než srovnatelné modely vozidel se spalovacím motorem. Elektromobily navíc přenášejí výrazně vyšší točivý moment než běžné varianty pohonu. Ložiska kol musí splňovat tyto zvýšené požadavky a odolávat těmto vyšším zatížením.

Společnost Schaeffler proto uvádí na trh novou technologii kuličkových ložisek, která byla vytvořena pro tuto oblast automobilového průmyslu, a opět nastavuje průmyslový standard: ložisko kola TriFinity®.

Tři řady kuliček pro nejlepší výkon

Ve srovnání s běžnými ložisky kol, které mají jen dvě řady kuliček, umožňuje ložisko kola TriFinity® přenášení většího zatížení nápravy s výrazně vyšší životností a tuhostí – při zachování stejných vnějších rozměrů. Ložisko kola TriFinity® lze použít pro poháněná i nepoháněná kola. Snížení tření až o 34 % snižuje spotřebu energie, a umožňuje tak zvýšení dojezdu.

High-tech produkty nabízejí širokou škálu výhod

Ložisko kola Schaeffler TriFinity® také kombinuje několik dalších inovací od společnosti Schaeffler, které mají příznivý vliv na jízdní dynamiku, chování řízení a životnost:

  • čelní drážkování bez vůle pro zvýšený přenos točivého momentu a snížení hmotnosti
  • vylepšená konstrukce těsnicího břitu pro snížení tření a ochranu před vnějšími vlivy
  • optimalizovaná konstrukce oběžné dráhy pro minimální tření
  • inovativní konstrukce klece pro vedení kuliček pro lepší pohyb
  • hmotnostně optimalizovaná příruba pro snížení spotřeby
  • plně syntetické ložiskové mazivo s ochranou proti falešnému brinelování (speciální typ označení klidového stavu)

FAG WheelSet

Inovativní ložisková řešení hrají významnou roli v trvale udržitelné mobilitě, a proto naši inženýři společnosti Schaeffler neúnavně pracují na inovativních technologiích budoucnosti, a to jak v sériové výrobě, tak na trhu s náhradními díly. Ložisko kola TriFinity® najde své uplatnění na nezávislém trhu s náhradními díly ve správný čas – včetně veškerého potřebného příslušenství, které je součástí kompletního opravárenského řešení FAG WheelSet.

Kompletní informace o produktech Schaeffler naleznete na stránkách REPXPERT.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!