Valeo představuje Ineez™ Air Charging, své řešení pro bezdrátové nabíjení elektromobilů

8. ledna 2024, 14:59

Na veletrhu CES 2024 v Las Vegas představila firma Valeo Ineez™ Air Charging, své řešení pro bezdrátové nabíjení elektromobilů.

Trh s elektromobily rychle roste a řešení dobíjení začíná být klíčovým prvkem a skutečným přínosem pro uspokojení očekávání zákazníků. Valeo Ineez™ Air Charging posiluje pozici společnosti Valeo na trhu dobíjecích stanic díky efektivnímu a lehkému řešení pro indukční dobíjení vozidla bez dobíjecího kabelu.

Valeo Ineez™ Air Charging je jediné bezdrátové řešení, které využívá velmi nízkou provozní frekvenci, přibližně 3 kHz, a nabízí tak jedinečné, lehčí (50 % hmotnosti oproti jiným systémům) a jednodušší nabíjení. Spoléhá na zjednodušený hardware, aby byl dostupný pro všechny, a zároveň si zachovává vysokou účinnost nad 90 % od připojení k síti až po baterii.

Byl navržen tak, aby byla zajištěna celosvětová kompatibilita s každým wall boxem, sítí každé země (1 nebo 3fázová síť) a se všemi automobily (baterie 400-800 V). Řešení společnosti Valeo nabízí funkci Vehicle-to-Grid (V2G) pro jakékoli cílené řešení napájení (7-22 kW) a lze jej použít na všech nabíjecích místech, ať už veřejných (ulice, parkoviště, nákupní centrum…), nebo soukromých (domov, práce…). Nabíjení Valeo Ineez™ Air Charging je univerzální, aby splnilo všechny potřeby zákazníků. Lze jej zapojit přímo do stávajícího wall boxu nebo připojit přímo k síti, která poskytuje veškeré potřebné zabezpečení a komunikaci s vozidlem a uživatelem.

Valeo Ineez™ Air Charging je také připraven na budoucnost, kdy se autonomní vozy budou samy dobíjet na indukční nabíjecí ploše. Na systém Valeo Ineez™ Air Charging se již vztahuje více než 25 patentů na konstrukci od hardwaru po software a mechatroniku.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!