Vybitá baterie? Pro OSRAM BATTERYcharge žádný problém

27. února 2024, 9:31

Vybitá autobaterie dokáže znepříjemnit den každému řidiči. Ať už se chystáte do práce, na výlet, nebo jen do obchodu, nenadálý kolaps akumulátoru vás zaručeně zbrzdí a přidělá starosti. Níže se dozvíte, jak se s tímto problémem vypořádat a jak mu předcházet.

   Nabíjení baterií OSRAM

Nejčastější příčiny vybití baterie

  1. Nedostatečná údržba: Každá baterie potřebuje péči. Pravidelná kontrola stavu a dobíjení pomohou prodloužit její životnost.
  2. Mráz: Nízké teploty snižují kapacitu baterie a zhoršují její startovací proud. V zimě je proto důležité dbát na její údržbu a v případě potřeby ji dobíjet častěji.
  3. Dlouhodobé parkování: Pokud auto delší dobu nepoužíváte, baterie se pomalu vybíjí. I v tomto případě je vhodné ji občas dobít.
  4. Omylem zapnutá světla: Nevědomky zapnutá světla v interiéru nebo kufru dokáží baterii vybít během několika hodin.

Jak a čím udržovat a dobíjet akumulátor

Na trhu je mnoho typů nabíječek a udržovacích zařízení. Řada OSRAM BATTERYcharge nabízí širokou škálu modelů pro různé typy baterií a potřeby uživatelů. Jsou vybaveny inteligentními funkcemi pro optimální nabíjení a údržbu baterie. Poskytují ochranu proti zkratování, přepólování, přebití a sulfataci. Některé modely umožňují i testování stavu baterie a alternátoru.

OSRAM BATTERYcharge

Modely a kompatibilita

Řada BATTERYcharge se skládá ze 4 modelů: 901, 904, 906 a 908. Nabíječky 901, 904 a 906 jsou vhodné pro 6 a 12V baterie s kapacitou až 170 Ah, zatímco model 908 je kompatibilní i s 24V bateriemi s kapacitou až 70 Ah. Nabíječky OSRAM tak pokrývají širokou škálu běžných autobaterií na trhu. Jednou z hlavních předností nabíječek BATTERYcharge je jejich univerzálnost. Jsou kompatibilní s všemi typy baterií, včetně lithium-iontových, které se v moderních automobilech stále častěji používají.

Pokročilé funkce

Nabíječky BATTERYcharge jsou vybaveny řadou pokročilých funkcí, které zajišťují optimální péči o vaši autobaterii.

  1. Záložní funkce: Chrání baterii před vybitím v zimě nebo při delší odstávce vozu.
  2. Snadné ovládání: Nabíječky disponují intuitivním rozhraním s podsvíceným LCD displejem a tlačítkovým ovládáním.
  3. Rychlé a snadné připojení: Součástí balení je kabel se svorkami s očky, který lze trvale nainstalovat do vozidla pro snazší a rychlejší připojení nabíječky.
  4. Bezpečnostní funkce: Nabíječky jsou vybaveny ochranou proti přepólování, která zabraňuje poškození baterie a elektrického systému vozu.

Další rady a tipy

Při parkování na delší dobu odpojte baterii. Stejně jako kontrolujete např. stav pneumatik, pravidelně kontrolujte i stav elektroinstalace vozu. V případě použití startovacích kabelů dbejte na jejich dostatečný průřez, případně používejte startéry z řady OSRAM BATTERYstart.

OSRAM BATTERYcharge

Společnost OSRAM nabízí komplexní řešení pro péči o autobaterie. Nabíječky a udržovací zařízení BATTERYcharge pomohou udržet vaši baterii v kondici a prodloužit její životnost. Nečekejte, až se vám baterie zcela vybije. Investujte do kvalitní nabíječky OSRAM BATTERYcharge a mějte jistotu, že vaše auto bude vždy připraveno k jízdě.

Další informace naleznete na stránkách firmy OSRAM.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!