Společnost Yanfeng představuje nový koncept sedadla, který snižuje uhlíkovou stopu výrobku

14. března 2024, 11:59

Firma Yanfeng vyvinula nové udržitelné sedadlo. Sedadlo Reco Seat nově definuje ekologická řešení pro interiéry vozidel – od použitých materiálů až po sníženou uhlíkovou stopu výrobku – a představuje důležitý krok ve strategii udržitelnosti společnosti. Díky použití inovativních a recyklovaných materiálů, od pěny až po kovovou konstrukci, snižuje sedadlo Reco Seat emise CO2 až o 40 % ve srovnání s běžnými sedadly.

Sedadlo Yanfeng

Reco, zkratka pro „Recycle + Eco“, představuje významný krok vpřed směrem k cílům společnosti v oblasti ochrany klimatu. Mezi tyto cíle patří využívání recyklovaných surovin a lehkých stavebních prvků, které výrazně snižují emise uhlíku a uhlíkovou stopu výrobků (PCF).

Jedním z hlavních bodů strategie udržitelnosti společnosti Yanfeng je používání inovativních, udržitelných materiálů. Sedadlo Reco je vyrobeno z několika materiálů, včetně polyetylentereftalátu (PET), polyuretanu (PU), recyklované pěny, termoplastické pěny, ekologicky šetrné kovové konstrukce, lehkého potahu opěradla z PET s optimalizovanou hmotností a hybridního sedáku.

Potah sedadla z PET-PU je vyroben ze 100% recyklovaných lahví od nealkoholických nápojů, což snižuje emise uhlíku o více než 20 %. Pěna použitá pro sedadlo a opěradlo Reco Seat je také šetrná k životnímu prostředí. Kombinace recyklované a termoplastické pěny zajišťuje komfortnější sezení a lepší oporu ve srovnání s běžnou polyuretanovou pěnou. Kromě toho se při výrobě a tvarování pěny používá průmyslová odpadní vodní pára, která výrazně snižuje spotřebu energie a emise.

Výrazná úspora emisí ve výrobku díky recyklované oceli a zelené energii

Společnost Yanfeng spolupracuje s ocelářskou společností, aby zajistila, že sedadlo Reco Seat nabízí významné snížení emisí CO2 z výrobku. Použití až 100 % ocelového šrotu jako suroviny a využití ekologické elektřiny při výrobě kovové konstrukce z recyklovaného kovu snižuje uhlíkovou stopu výrobku o více než 60 %. Skořepina sedadla je vyrobena z vysoce pevného recyklovaného plastu. Nahrazuje běžnou kovovou skořepinu sedadla a tím také naplňuje cíl společnosti nahradit ocel plastem.

Pro dosažení lehkého, dynamického a udržitelného designu je na kryt opěradla použit recyklovaný PET. Hybridní sedák navíc využívá místo kovu vysokopevnostní recyklované kompozitní materiály, což snižuje uhlíkovou stopu výrobku o 20 %. To také umožňuje větší výběr technik povrchové úpravy.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!