Nová rozvodová sada Continental pro motory Ford 2.0 EcoBlue

28. srpna 2024, 10:19

Motor Ford 2.0 EcoBlue se nachází například pod kapotou dodávky Ford Transit, ale také v mnoha těžších modelech osobních vozů Ford, jako je například S-Max nebo Tourneo. Celkově mohou servisy s touto sadou pokrýt požadavky na opravu přibližně 1,2 milionu vozidel na evropském trhu. Kromě rozvodového řemene sada obsahuje všechny potřebné komponenty, jako je napínací kladka, a také drobné díly a šrouby pro montáž. Sada je navíc pro některé modely k dispozici také jako varianta s označením PRO. Součástí je pak druhý, menší řemen pro pohon olejového čerpadla. 

Nová rozvodová sada Continental

Řemen nabízí maximální robustnost

V motoru Ford 2.0 EcoBlue pracuje řemen v olejové lázni (technologie řemen v oleji). Tím se snižují ztráty třením, což má pozitivní vliv na spotřebu paliva a hlučnost. I ty nejmenší nečistoty, jako jsou částice sazí nebo krystalické sloučeniny v oleji, ale mohou způsobit, že se části řemene, který není upraven pro tento způsob použití, oddělí a poškodí motor. Řemen CT1257 je ale vyroben ze speciální směsi materiálů, která právě tomuhle zabraňuje, a je tak robustním a odolným nástrojem pro přenos sil. Ani nároky při vysokém zatížení tohoto vozidla ho nevyvedou z míry.

Montáž řemene snadno a rychle

Montáž řemene v motorech s řemenem v oleji je náročná. Proto se vyplatí TOOL BOX V09, který tuto práci usnadní. V09 obsahuje nejdůležitější nářadí, které profesionálové potřebují pro práci na motoru Ford EcoBoost, výše zmíněném motoru 2.0 EcoBlue nebo motoru 1.2 PureTech automobilky Opel či jiných značek z koncernu Stellantis. 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!