Změny ve výkonné radě společnosti Schaeffler AG

7. října 2024, 14:54

Dozorčí rada společnosti Schaeffler AG jmenovala na svém včerejším zasedání dva členy představenstva společnosti Schaeffler AG. K další personální změně dochází také ve výkonné radě. Jedná se o představenstvo rozšířené o čtyři regionální výkonné ředitele, dosud tvořené osmi členy a od 1. října 2024 devíti členy.

Vedení Schaeffler

Thomas Stierle (54), který jako člen představenstva vede divizi Electrification Solutions ve společnosti Vitesco Technologies, byl s účinností od 1. října 2024 jmenován výkonným ředitelem nové divize E-Mobility a řádným členem představenstva společnosti Schaeffler AG. Jak již bylo oznámeno, Dr. Jochen Schröder (53), dosavadní vedoucí obchodní jednotky E-Mobility v divizi Automotive Technologies společnosti Schaeffler, převezme od 1. října 2024 funkci výkonného ředitele pro region Evropa. Kromě toho byl finančním ředitelem a řádným členem představenstva společnosti Schaeffler AG jmenován Christophe Hannequin (48). Své funkce se ujme nejpozději 1. října 2025. Jeho předchůdce v této funkci, Claus Bauer, bude plnit svou smlouvu do konce svého funkčního období 31. srpna 2025.

Thomas Stierle je za divizi Electrification Solutions ve společnosti Vitesco Technologies zodpovědný od začátku roku 2023, přičemž předtím vedl oblasti Elektrification Technology a Electronic Controls. Svou kariéru zahájil v roce 1995 ve společnosti Siemens VDO, kde stejně jako později ve společnosti Continental Automotive GmbH zastával různé manažerské pozice v Německu a USA. Vystudoval elektrotechniku na Technické univerzitě v Drážďanech.

Dr. Jochen Schröder nastoupil do společnosti Schaeffler v roce 2018. Předtím od roku 2016 působil jako technický ředitel ve společnosti Valeo-Siemens eAutomotive. Svou kariéru zahájil ve společnosti BMW AG v oblasti vývoje převodovek a do roku 2016 zastával různé manažerské pozice v oblasti elektrifikace hnacího ústrojí. Dr. Schröder studoval elektrotechniku na Technické univerzitě v Hamburku-Harburgu, kde v roce 2001 získal doktorát v oblasti řídicí techniky.

Christophe Hannequin je od roku 2022 finančním ředitelem ve skupině JCB ve Velké Británii. V letech 2008 až 2022 zastával různé manažerské pozice, zejména v oblasti financí, ve společnosti Michelin v USA, Kanadě a Francii. Předtím pracoval na finančních pozicích ve společnosti Plastic Omnium v letech 2004 až 2008 a ve společnosti Saint Gobain v letech 1999 až 2004. Pan Hannequin je držitelem titulu MBA z Wake Forest University School of Business (Babcock) v USA a magisterského titulu z Bordeaux Graduate School of Management (KEDGE) ve Francii.

Georg F. W. Schaeffler, rodinný akcionář a předseda dozorčí rady společnosti Schaeffler AG, řekl: „Se změnami ve výkonné radě společnosti Schaeffler AG důsledně připravujeme společnost na nadcházející sloučení se společností Vitesco Technologies Group AG, abychom využili příležitosti, které z toho plynou. Thomas Stierle zajistí, aby úspěch společnosti Vitesco Technologies v oblasti e-mobility pokračoval ve společnosti Schaeffler. Dr. Jochen Schröder přináší do své nové funkce výkonného ředitele pro region Evropa zejména hluboké znalosti automobilového sektoru se zaměřením na elektrifikaci. Jsem velmi rád, že se nám na pozici finančního ředitele podařilo získat Christopha Hannequina, osvědčeného finančního experta s bohatými mezinárodními zkušenostmi v odvětví, zejména v automobilovém sektoru, ale i v dalších průmyslových segmentech. Dozorčí rada se těší na další spolupráci s výkonnou radou.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!