SISA jednala se zástupcem FIGIEFA v Praze

3. prosince 2018, 10:36

Ve dnech 26. – 27. listopadu navštívil Prahu p. Jan Bambas, pracovník sekretariátu mezinárodní organizace FIGIEFA pro evropskou legislativu. Při této příležitosti se setkal s prezidentem sdružení SISA p. Jiřím Sýkorou a tajemníkem sdružení p. Miroslavem Brůžkem.

Tématem rozhovoru byl další vývoj nezávislého aftermarketu v podmínkách nastupující digitalizace a autonomních vozidel.

SISA jednala se zástupcem FIGIEFA v PrazeJmenovaný se aktivně zúčastnil konference s názvem „Cool Driving : Challenging Autonomous Systems“, kterou pořádala Česká asociace pojišťoven, kde hovořil ve svém vystoupení o tom, že ve stále více digitalizovaném automobilovém průmyslu začíná konkurenční boj ve vozidle, ve kterém kvalita dat určuje kvalitu služeb. Aby byli schopni nadále nabízet vysokou úroveň konkurenceschopných služeb požadovaných svými zákazníky, musí mít všichni nezávislí provozovatelé v celém dodavatelském řetězci automobilového průmyslu možnost soutěžit za stejných podmínek s výrobci vozidel přístupem k vozidlu, jeho datům a funkcím nezávislým a nezkresleným způsobem.

Pan Jan Bambas navštívil rovněž ministerstvo průmyslu a obchodu, jakož i ministerstvo dopravy ČR, kde jednal za účasti zástupců sdružení SISA s vedoucími pracovníky těchto rezortů o problémech nastupující digitalizace a případných důsledcích pro nezávislý aftermarket, pokud nebude zajištěn rovný a spravedlivý přístup k informacím o vozidlech.

SISA jednala se zástupcem FIGIEFA v PrazeFIGIEFA je mezinárodní federace založená v roce 1956, zastupující zájmy nezávislých distributorů automobilových náhradních dílů a řetězců autoservisů. FIGIEFA zastupuje 20 členských asociací z celého světa. Jejím cílem je udržování svobodné hospodářské soutěže ve výrobě, dodavatelském řetězci a distribuci automobilových náhradních dílů a zajištění rovného přístupu k technickým informacím týkajícím se oprav a údržby vozidel po celou dobu jejich životnosti.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!