Jak rychle a efektivně odstranit problémy s palivovým systémem

2. prosince 2019, 18:29

Současné automobily využívají stále komplexnější a přesnější palivové systémy. Spolehlivé dávkování a optimální spalování paliva je zaručeno jen za předpokladu bezvadné funkčnosti jednotlivých komponent. Ve spolupráci s firmou MS Motorservice přinášíme několik tipů na vyřešení závad na palivovém systému.

Palivová čerpadla Pierburg

Není nutné vždy měnit celý komplet

V případě výpadku palivového podávacího modulu je častou příčinou samotné palivové čerpadlo. Přídavné konstrukční díly jako je snímač stavu naplnění, přírubové víko nebo stabilizační nádrž většinou poškozené nejsou. Proto společnost Motorservice nabízí řadu náhradních čerpadel, u kterých se nemusí měnit kompletní palivový podávací modul, ale mění se pouze palivové čerpadlo. Společně s příslušným montážním nástrojem (výr. č.: 120000514004) pro tato palivová čerpadla se dodávají také vhodné pomůcky pro bezpečnou a rychlou opravu.

montážní nástroj Pierburg 120000514004

Praktické speciální nástroje

Příčiny poruch v oblasti zásobování palivem mohou být různé. Odborníci proto doporučují nejprve zkontrolovat tlak a průtok paliva. Speciálně pro tento účel společnost Motorservice sestavila zkušební kufr (výr. č.: 120000314900), který umožňuje měření průtočného množství bez nutnosti demontáže palivového čerpadla. Zkušební kufr pro tlak paliva servisu neobyčejně ulehčí kontrolu ať už se jedná o ucpaný palivový filtr, ucpaná síta nebo vedení, defektní regulátor tlaku paliva, palivová čerpadla a zpětné ventily, netěsné moduly palivové nádrže a mnoho dalších možností. Pokud by bylo palivové vedení poškozené, Pierburg také pro tuto situaci nabízí vhodnou sadu pro opravy (výr. č.: 120000214900), která obsahuje obvyklé přípojky palivového filtru, připojovací hrdla nádrže, palivová čerpadla a také trubky a spojky trubky včetně náhradních balení.

zkušební kufr Pierburg 120000314900

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!