Taky máte v okolí nelegální autoopravnu?

2. července 2018, 19:05

Na našem sesterském portále MotoFocus.pl proběhla nedávno zajímavá anketa. Čtenáři v ní odpovídali na otázku, kolik se v jejich okolí vyskytuje nelegálních opraven. Výsledky ankety jsou opravdu zarážející.

Do ankety polského MotoFocusu se zapojilo 342 respondentů. Pořadatelé ankety věděli, že na území Polska, a u nás to asi nebude o moc lepší, funguje množství „černých“ autoopraven. Výsledek byl ovšem překvapující. Více než polovina zúčastněných uvedla, že se v jejich okolí nachází více než pět takových „garáží“.

Výsledky ankety o nelegálních garážích od motofocus.pl

Pouze 4 % respondentů uvedlo, že v bezprostředním okolí nemá žádné neregistrované, nelegálně provozované opravny. Naprostá většina odpovědí však potvrzuje existenci alespoň několika takových provozoven. Na základě grafu s výsledky průzkumu lze odhadovat, že na každý legálně registrovaný servis v Polsku připadá jeden nelegální.

Anketa má také své pokračování, protože se na toto téma strhla mohutná diskuze. Nyní probíhá hlasování, jestli na potírání tohoto nelegálního podnikání použít metodu cukru nebo biče. S výsledky Vás určitě seznámíme.

A jak to máte vy? Také máte ve svém okolí nějakou takovou garáž? Ohrožuje to nějak Vaše legální podnikání? Rádi bychom znali Váš názor a budeme rádi, když ho pod článkem vyjádříte.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Anonym, 3. července 2018, 17:23 9 0

Ano,minimálně 5 v okruhu 5 ti kilometrů a stát nic nedělá jen šlape po těch poctivích

Odpověď

Moja, 3. července 2018, 18:08 5 0

Určitě tu jsou.

Odpověď

Anonym, 4. července 2018, 7:40 8 0

Dobrý den,
samozřejmě souhlasím s předchozím komentářem stát nic nedělá a živnostenský úřad nechce kontrolovat ty co dělají načerno a dobře se živí žádné daně, poctivé stát kontroluje!Prodejci dílů dodávají za ceny stejné jako registrovaným, taková konkurence není zdravá.Proč stát má jen na poctivé nástroje ke kontrolám a sankcím.

Odpověď