Vyhlášení výsledků ankety FLEET DERBY – FLOTILA ROKU 2020

6. února 2020, 14:52

Šestý ročník ankety FLEET DERBY – FLOTILA ROKU zná své vítěze. Hotel Artemis opět hostil slavnostní galavečer uspořádaný redakcemi odborných magazínů Business Car a Flotila, spojený s vyhlášením a oceněním nejlepších flotilových automobilů, produktů a služeb.

Vyhlášení výsledků ankety FLEET DERBY - FLOTILA ROKU 2020

Letos se do ankety nominovalo 45 automobilů a po dvanáctiměsíční pauze se do ankety vrátily také flotilové produkty a služby, které se vyhlašují každý sudý rok. Přestože hlavní struktura ankety zůstala zachována, přibyla kategorie „Flotilové elektroauto“, kam byly nominovány nejen elektromobily, ale i hybridy včetně plug-inů a mildhybridů. Tato elektroauta soutěžila nejen o prvenství v rámci své kategorie, ale také o hlavní titul „Flotilové elektroauto roku 2020“.

O vítězích dvou hlavních cen rozhodovala třicetijednočlenná odborná porota složená ze zkušených flotilových manažerů, ředitelů a majitelů firem. Své stanovisko museli vždy doplnit písemným odůvodněním.

Nejvíce sympatií si získala Škoda Scala, která se sedmibodovým náskokem celou anketu vyhrála, stala se tak flotilovým autem roku 2020, a zároveň se v kategorii referentských automobilů umístila na druhém místě. Z vyplněných hlasovacích lístků bylo patrné, že Škoda Scala bodovala především jízdními vlastnostmi, zajímavým designem, příznivými náklady na provoz, povedenými spalovacími motory a velmi dobrým poměrem ceny a výbavy. Silným argumentem byla také hustá servisní síť, která pomohla i celkově druhé Škodě Superb. Třetí příčku se ztrátou 22 bodů získal loňský vítěz Ford Focus.

FLEET DERBY – FLOTILA ROKU 2020

Hlavní výherci ankety FLEET DERBY – FLOTILA ROKU 2020 dle odborné poroty:

Flotilové auto roku 2020:

  1. Škoda Scala
  2. Škoda Superb
  3. Ford Focus

Flotilové elektroauto roku 2020:

  1. Toyota Corolla
  2. Volkswagen e-Golf
  3. Volkswagen e-Crafter

Nejúspěšnější automobily ankety FLEET DERBY – FLOTILA ROKU 2020 podle tříd

Anketa FLEET DERBY je otevřená také širšímu okruhu flotilových manažerů, kteří vybírají nominované automobily ze čtyř tříd, a to referentské, manažerské, flotilové elektroauto a užitkové. Své favority si mohli vyzkoušet začátkem října v rámci testovacího dne.

Manažerské vozy:

  1. Volkswagen Passat
  2. Peugeot 508 SW
  3. Škoda Superb

SUV vozy a crossovery:

  1. Subaru XV
  2. Toyota RAV4
  3. Mercedes-Benz GLE

Referentské vozy:

  1. Hyundai i30
  2. Škoda Scala
  3. Kia ProCeed

Flotilové elektroauto

  1. Mercedes-Benz EQC
  2. BMW 330e
  3. Nissan e-NV200 Evalia

Užitkové vozy do 3,5 tuny

  1. Peugeot Partner
  2. Volkswagen Crafter
  3. Ford Transit

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!