Osram novinky v nabídce firmy ELIT

18. června 2020, 12:35

Jedním z nejvýraznějších designových prvků automobilů jsou světlomety. Právě jejich tvar bývá pro jednotlivé značky charakteristický, neboť definují vzhled vozu. Nikoho proto nepřekvapí, že výměna světlometů za high-tech LED světlomety je výraznou změnou, která udělá ze staršího auta nový moderní vůz. Firma ELIT rozšířila nabídku o produkty značky OSRAM, která má ve svém portfoliu několik typů světlometů, a to jak plně ledkové, tedy FULL LED verzi LEDriving, tak i kombinaci xenonové výbojky s LED světelnými zdroji (LEDriving XENARC).

OSRAM LEDriving

Osram světlomety

Světlomety OSRAM LEDriving pro VW Golf VII mají EHK (ECE) homologaci. Jejich náhrada za původní halogenové nebo xenonové světlomety je tedy zcela legální a provoz automobilu na veřejných komunikacích je naprosto v souladu se zákonem. Veškerá funkční osvětlení vozu jsou vybavena moderní LED technologií: potkávací i dálková světla, světla pro denní svícení, poziční a směrová světla. Tyto světlomety dodávají na vozovku až o 200 % více světla, se světelným kuželem dlouhým až 200 m.

Kromě skvělého designu LED světelné zdroje přispívají i ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu. Více jasného a vysoce kontrastního světla totiž umožňuje vidět dále a reagovat rychleji, a to díky bezpixelové optice a nejmodernější technologii světlometů.

FULL LED světlomety jsou v současné době k dodání pro VW Golf VII v edici GTI,
BLACK a CHROM, společnost OSRAM připravuje verze také pro VW Amarok a BMW.

OSRAM LEDriving XENARC

Díky výjimečnému designu kombinuje světlomet LEDriving XENARC moderní funkčnost LED světelných zdrojů pro denní svícení se silnými xenonovými výbojkami. Tyto světlomety OSRAM nabízí jako skvělé řešení modernizace světlometů pro modely VW Golf VI a Ford Focus III, které byly z výroby vybaveny halogenovými světlomety. Modernizace na světlomety LEDriving XENARC, které byly schváleny EHK, je v souladu s veškerými požadavky právních předpisů. Také není třeba montovat dodatečně automatické nastavení sklonu světlometů ani systém ostřikování.

Světlomety LEDriving XENARC dodávají o 70 % více světla, světelný kužel dosahuje do vzdálenosti 180 m. Pro VW Golf VI je opět k dispozici edice BLACK, GTI a CHROM, LEDriving XENARC jsou v provedení pro Ford Focus. Špičková kvalita OSRAM je samozřejmostí.

Šikovný český řidič zvládne výměnu čelních světlometů spolu s kamarádem za jedno dopoledne. Zapojení systémem plug and play je poměrně jednoduché, stačí postupovat podle přiloženého návodu či instalačního videa. Nedojde k žádnému poškození či zásahu do stávající kabeláže, není také nutno instalovat dodatečně systém automatického naklápění a ostřikování světlometů. Není ani povinností změnu světlometů registrovat. Změnu je však vhodné nechat zapsat do technického průkazu kvůli vyššímu pojistnému krytí v případě nehody.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!