Práci padělatelům ztěžuje kód DataMatrix

19. května 2017, 14:25

Produktové pirátství představuje globální problém. A proto společnost Schaeffler doplňuje označování produktů kódem DataMatrix. Tento kód si lze jednoduše a rychle zkontrolovat pomocí nové bezplatné aplikace PrecisionDesk. Aplikace běží pod operačními systémy Android, iOS i Windows a poskytuje také u vybraných přesných ložisek doplňující informace, například protokoly o měření, doporučení ohledně montáže a údaje týkající se výkonu.

Kód DataMatrix (DMC) a nová aplikace společnosti Schaeffler – kombinace zajišťující lepší ochranu před paděláním

DataMatrixDíky kódu DataMatrix, uvedenému na etiketách valivých ložisek od firmy Schaeffler, je možné po jednoduchém naskenování s využitím aplikace společnosti Schaeffler individuálně identifikovat každé balení. Prostřednictvím aplikace PrecisionDesk obdrží zákazník okamžitě zpětné hlášení, které uvádí, zda se naskenovaný kód nachází v příslušné databázi. V případě přesných ložisek, jako jsou například vřetenová ložiska, je kód DataMatrix uveden navíc i na samotném ložisku a spojuje ověření kódu DMC s dalšími informacemi o produktu.

Aplikace PrecisionDeskAby si mohli zákazníci rychle a jednoduše pomocí každého chytrého telefonu nebo tabletu naskenovat kód DMC, nabízí jim společnost Schaeffler bezplatnou aplikaci PrecisionDesk. Prostřednictvím této aplikace, která je v současné době dostupná v německé a anglické jazykové verzi v příslušném App Store, obdrží zákazník ihned odpovídající zpětné hlášení. K dispozici jsou ale i další informace o přesných ložiscích, například měřicí protokoly, doporučení ohledně zástavby a výkonové parametry, které lze pomocí této aplikace ukládat za účelem dokumentace nebo je zasílat dalším příjemcům.

Společně proti produktovému pirátství

V zájmu co nejúčinnějšího postupu proti padělání a porušování známkového práva je důležité, aby aktivně spolupracovaly všechny části dodavatelského řetězce. Pomáhat jim při tom mají rychle a jednoduše dostupné informace získávané pomocí kódu DataMatrix a aplikace od společnosti Schaeffler. Když se zobrazí výstražné hlášení, může se zákazník pomocí této aplikace spojit přímo se společností Schaeffler.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!