Indukční ohřívače Starline – super pomocníci v Auto Kelly

27. listopadu 2017, 16:40

Doslova žhavou novinkou v sortimentu garážového vybavení je dvojice indukčních ohřívačů Starline. Jedná se o přístroje, které jsou schopny zahřívat kovové materiály na principu elektromagnetické indukce. V praxi to funguje tak, že pouhým přiložením indukční cívky či fokusační hlavice dojde k místnímu zahřátí kovového předmětu na teploty kolem 800 °C (do rudé barvy).

V nabídce jsou dva typy – s výkonem 1,5 kW a silnější s výkonem 3,5 kW určeným i pro náročnější použití pro nákladní vozy.

Indukční ohřívače Starline – super pomocníci do vaší dílny

Ohřev probíhá rovnoměrně a pouze v místě, kde chceme. To je výhodné např. tam, kde je nežádoucí či technicky nemožné prohřátí celé součásti plamenem (hrozí poškození laku, v dosahu jsou gumové či plastové součásti, plamenem nedosáhneme do zákoutí apod.). Stačí vždy pouze ze sady vybrat adekvátní tvar a průměr indukční cívky. Těchto vlastností lze využívat při nejrůznějších opravárenských činnostech – povolování zarezlých
spojů, demontáž/montáž výfuků, opalování starého nátěru a mnoho dalšího.

Mezi další výhody patří např. to, že nehrozí nebezpečí výbuchu či požáru od otevřeného plamene a není třeba manipulovat s žádnými pronajatými tlakovými nádobami.

V neposlední řadě tento druh ohřívání nevyžaduje žádné speciální školení obsluhy, jelikož manipulaci s nimi zvládne opravdu každý. Oba tyto přístroje si vystačí pouze s obyčejnou zásuvkou na 230 V, jiné připojení není třeba. Tento přístroj se velmi rychle stane nepostradatelným pomocníkem ve vaší dílně.

Indukční ohřívače Starline v Auto Kelly

Více se dozvíte v Info Auto Kelly 09/2017.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!