Více než 200 milionů PLN zisku pro skupinu Inter Cars

27. března 2019, 10:57

Skupina Inter Cars vykázala v roce 2018 předběžné konsolidované tržby z prodeje ve výši 7,935 mld. PLN. To představuje čistý zisk ve výši 223 milionů PLN. O 3 % je výsledek vyšší než v roce 2017.

I když v meziročním srovnání zisk skupiny Inter Cars vzrostl, je zajímavé, že ve čtvrtém čtvrtletí roku 2018 byl zisk nižší o 11,6 % než ve stejném období roku 2017.

Společnost v oficiální zprávě uvedla několik faktorů ovlivňujících ziskovost v roce 2018 ve srovnání s předchozím rokem. Patří mezi ně:

  • vysoká dynamika prodeje v Polsku i zahraničí;
  • nižší ziskovost v základním podnikatelském segmentu, což je prodej dílů pro osobní automobily. Promítlo se zde strategické rozhodnutí o zvyšování podílu na trhu, které znamenalo větší počet realizovaných projektů a rostoucí mzdové náklady;
  • vyšší podpora rostoucí distribuční sítě, která je spojena především s investicemi do nových poboček a se zvyšováním nákladů na dopravu;
  • zvýšené logistické náklady spojené s přepravou většího objemu zboží a zhoršující se jeho rotace;
  • vyšší úrokové náklady vyplývajícími z držení větších skladových zásob zboží než jsou optimální.

Podrobné informace o konečných výsledcích společnosti Inter Cars a její kapitálové skupiny za rok 2018 budou zveřejněny v konsolidované, samostatné zprávě, která bude zveřejněna v dubnu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!