LKQ CZ (Auto Kelly) rozšiřují svůj sortiment stěračů o Valeo HydroConnect Upgrade

18. června 2020, 12:08

HydroConnect Upgrade je řada plochých stěračů pro nezávislý trh s náhradními díly. Vyznačují se prémiovou kvalitou a uchycením na háček, díky čemuž pokryjí až 85 % evropského trhu. Zaručují vyšší jízdní komfort díky účinnému odstraňování vody a nečistot z oken vozidla, ale také významné zlepšení bezpečnosti jízdy po dlouhou dobu provozu. Nově je najdete také v nabídce LKQ CZ (Auto Kelly).

Moderní náhrada za klasické stěrače

Stěrače Valeo HydroConnect Upgrade jsou stěrače, které umožňují výměnu klasického stěrače uchyceného na háčkovém rameni za moderní ploché řešení. Valeo zde využívá svých rozsáhlých zkušeností výrobce originálního vybavení, aby i pro aftermarket byly k dostání stěrače nejvyšší kvality. Pro nezávislého pozorovatele vypadají různé typy stěračů podobně. U tohoto typu produktu jsou nejdůležitější technická řešení skrytá uvnitř. Záleží především na tom, jak a z jakého materiálu byla vyrobena lišta stěrače a jak byl navržen její spoiler.

Stěrače Valeo HydroConnectStěrače narážejí na mnohá omezení, od čistě mechanických až po fyzikálně-chemické. Aby mohly dobře plnit svou úlohu, musí vykazovat vysokou odolnost proti mechanickému oděru, vůči kapalinám nebo silniční soli, jakož i proti UV záření. Dalším aspektem je potřeba udržení optimálních výkonových parametrů při různých teplotách. Důležitý je také jejich tichý chod bez nepříjemných zvuků za měnících se podmínek. Splnění všech těchto požadavků je výsledkem mnohaleté práce a nespočtu testů. Inženýři pracují na složení gumové směsi, ze které je lišta vyrobena, na tvaru vnitřního ocelového profilu a povlaku – speciální vrstvě materiálu pokrývajícího pryžový povrch. Tajemstvím každého výrobce pro první montáž jsou metody ke splnění těchto požadavků.

Valeo má vlastní recepturu odolného syntetického kaučuku a ochranného povlaku nejvyšší kvality. Společnost také navrhla asymetrický spojler, který zajišťuje optimální tlak stěračů proti čelnímu sklu za všech povětrnostních podmínek a bez ohledu na rychlost, se kterou se vozidlo pohybuje. Stěrače HydroConnect jsou 100% vyráběny ve Francii spolu s výrobky pro trh OE.

Instalace je jednodušší, než si myslíte

Instalace plochých stěračů, zejména u automobilů vybavených skeletovým řešením, se může pro mnoho lidí zdát složitá. Společnost Valeo kvůli životnímu prostředí vynaložila veškeré úsilí, aby tento proces co nejvíce zjednodušila a také snížila počet adaptérů. Každý stěrač HydroConnect je balen samostatně. Na obalu je přehledný seznam vozidel, pro která je výrobek určen. Vnitřní obal obsahuje snadný návod k montáži včetně praktických grafických schémat. Na boku krabice najdete dokonce užitečné pravítko pro měření délky stěračů.

Ve skupině výrobků Upgrade je dostupných 11 typů stěračů, díky kterým můžeme připevnit ploché stěrače na klasické háčkové ramínko. Pokrytí trhu je v tomto případě až 85 %.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!