LKQ CZ (Auto Kelly) zařadil do sortimentu nové řešení cínování pro opravy karosérie automobilů

20. července 2020, 12:43

Do nabídky LKQ CZ (Auto Kelly) přibyla novinka značky Henkel, TEROSON EP 5020 TR. Představuje materiál na renovace za studena na bázi dvousložkového epoxidu, který byl vyvinutý jako náhrada za konvenční cínové pájení při opravách poškození karosérie automobilů.

Novinka značky Henkel, TEROSON EP 5020 TR

Kromě rychlého vytvrzování, jednodušší brousitelnosti a snazší aplikace tento materiál rovněž odstraňuje potřeby procesů za tepla a otevřeného ohně, které jsou nezbytné
při opravách cínovým pájením.

Tak jako automobilový průmysl stále vyvíjí nové materiály pro karosérie, roste potřeba
kompatibilní technologie pro opravy, která nemá žádný vliv na přilehlé plastové či protihlukové komponenty, lak nebo ochranu proti korozi. Henkel tuto výzvu předvídal
a vyvinul TEROSON EP 5020 TR. Nová epoxidová receptura může být aplikována při pokojové teplotě bez použití plamene a pájky.

TEROSON EP 5020 TR se dodává v kartuších pro ruční aplikační pistole spolu se
speciálním směšovacím nástavcem ke zjednodušení aplikace. Může se používat na
všechny kovové povrchy včetně moderních ocelových slitin a hliníku, při opravách karosérií všech druhů vozidel včetně nákladních. Oproti procesům cínového pájení a otevřeného ohně se nepoužívají vysoké teploty ani otevřený plamen, což znamená, že opravované díly karosérie není třeba demontovat a znovu namontovat, a tím se šetří čas a předchází možným škodám na přilehlých dílech karoserie.

Díky svým vlastnostem je produkt také ideální na opravy v oblastech s obtížným přístupem. Proces za studena zaručuje, že lak a ochranný antikorozní nátěr v okolí opravované oblasti nebudou poškozeny.

Doba zpracovatelnosti materiálu je přibližně 10 minut (v závislosti na teplotě okolí), což je
dostatek času na vytvarování opravované části do původního tvaru.

Tento materiál se navíc nanáší a brousí jednodušeji než předešlá verze produktu od
společnosti Henkel, díky čemuž je výsledkem hladký podklad pro následné vyplňování a lakování.

TEROSON EP 5020 TR je nyní dostupný v 50ml dvousložkových kartuších pro efektivní nanášení pomocí standardní aplikační pistole.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!