Nové produkty značek Divinol a AD Rescue v nabídce APM Automotive & Stahlgruber

24. května 2021, 13:00

Firmy APM Automotive & Stahlgruber zařadily do své nabídky nová aditiva Divinol a AD Rescue, aditivum pro AdBlue.

Aditiva Divinol

Aditiva Divinol

Hned trojici nových aditivních čističů připravil na letošní rok pro motoristy dodavatel olejů DIVINOL, firma Zeller a Gmelin. Aditiva jsou dodávaná ve čtvrtlitrových plechovkách, tedy v množství vhodným pro plnou nádrž paliva.

Nový čistič benzínového palivového systému Divinol System Cleaner Benzin (DI- 89900) rozpouští tvrzené nečistoty a usazeniny a zajišťuje tak trvalou péči o součástky. Toto aditivum umožňuje čistý chod motoru, úsporu paliva a optimalizované hodnoty emisí, jakož i dlouhodobé zabránění nákladným opravám.

Na pravidelné čištění a dlouhodobou ochranu dieselového systému je určen Divinol System Cleaner Diesel (DI- 89910), který odstraňuje carbon, saze i další vytvrzené nečistoty a usazeniny a zabraňuje jejich dalšímu usazování. Tím obnovuje a udržuje také správné mazání, a tedy i životnost vstřikovacích čerpadel (zejména při používání nafty s nízkým obsahem síry). Aditivum tak podporuje čistý chod motoru i úsporu paliva, a navíc optimalizuje hodnoty emisí.

Pro čištění výfukového systému je určen přípravek Divinol System Cleaner DPF (DI- 89920). Jeho pravidelná aplikace vyčistí a udržuje zejména problematické součásti jako je EGR ventil nebo filtr pevných částic. Tato přísada do paliva umožňuje, aby se částicový filtr vypaloval i při nízkých teplotách spalování, takže výfukové plyny dobře odtékají. Výsledkem je čistý chod motoru a optimalizované hodnoty emisí. Navíc zvyšuje i cetanové číslo nafty, což přispívá k nižší tvorbě kouře a u lepšímu chování při studených startech.

Bluechem

AD Rescue – Aditivum pro AdBlue

Vylepšení vlastností i účinnosti AdBlue, tedy tzv. ´močoviny´ využívané některými dieselovými motory, nabízí aktuální novinka AD Rescue od slovenské firmy Pro-TEC, výhradního dodavatele osvědčených chemických produktů německé značky BlueCHEM.

Tento nový přípravek je snadno rozpustný v AdBlue a zlepšuje jeho účinnost tím, že udržuje vstřikovače AdBlue a celý (SCR) systém čisté. Především ale předchází problémům se shlukováním močoviny, které mohou poškodit (SCR) katalyzátor. Zajišťuje také lepší reakci katalyzátoru a tím snižuje emise Nox.

Aditivum AD Rescue je vhodný pro osobní i nákladní automobily, autobusy či zemědělské stroje a také pro skladovací nádrž, protože stabilizuje a chrání AdBlue během dlouhodobého (včetně zimního) skladování. Protože mrzne při nižších teplotách než samotné AdBlue, zabraňuje případné krystalizaci v potrubí a hadicích.

Produkt nabízí ve třech různých baleních. Kromě základní litrové lahve s dávkovačem (obj. č. BCHP0201) je k dispozici také kapesní čtvrtlitrová lahvička nebo praktický pětilitrový kanystr.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!