Nové těsnicí tmely Elring v nabídce skupiny LKQ CZ

28. června 2021, 13:16

V poslední době došlo u skupiny LKQ CZ (Auto Kelly + ELIT) k výraznějšímu rozšíření těsnicích tmelů o produkty z portfolia značky Elring.

Elring produktyTěsnicí tmely vyrábí Elring již od 30. let minulého století. Pokud mají být komponenty spolehlivě utěsněny, nabízí výrobce kompletní sortiment těsnicích tmelů do náročných podmínek, a to jak pro profesionály, tak i pro domácí kutily. Zároveň výrobky splňují náročné požadavky na spolehlivost, odolnost vůči teplotě a médiím, jakož i podmínky pro zpracování.

CurilTM T2 – univerzální těsnicí tmel

Těsnicí hmota CurilTM T2 bez rozpouštědla nepotřebuje oproti svému předchůdci žádný čas na odvětrání, tzn. čekací doba při montáži není nutná a práce je provedena rychleji. Protože těsnicí hmota CurilTM T2 zůstává trvale plastická, tzn. nevytvrzuje se, vykazuje tak zvýšenou odolnost při použití, kde dochází k vibracím. Díky této vlastnosti je však garantována i možnost jednoduché demontáže.

Výhody:

  • pro utěsnění materiálů jako kov–kov / kov–plast / plast–plast
  • použití i ve spojení s měkkými těsněními, například těsněními olejových van nebo těsněními vodních čerpadel
  • teplotní rozsah pro použití je –55 °C až +270 °C
  • rezistentní vůči minerálním olejům (i s přísadami), syntetickým olejům, mazacím tukům, chladivům, studené a horké vodě, slané vodě, čisticím prostředkům, slabým kyselinám a louhům, benzinu a naftě
  • skladovatelnost až 36 měsíců

Anaerobní těsnicí tmely EL-Liq, EL-Fil, EL-Add

Tyto tmely slouží k utěsnění krytů ventilů vůči hlavě válců. Utěsnit jím lze však i skříň ventilového rozvodu, nosič vačkové hřídele, přírubová spojení, víka skříní a víka ložisek. Maximální přípustná spára k utěsnění je u obou těsnicích prostředků 0,35 mm.

Výhody:

  • teplotní rozsah pro použití je –55 °C až +180 °C
  • odolnost vůči minerálním olejům, syntetickým olejům, palivům a přísadám do chladicí kapaliny

El-Liq – používá se přednostně v případě silových spojů kovových dílů, jako např. skříňových a ložiskových vík, stejně jako přírubových spojení ve výrobě motorů, převodovek a agregátů. Nahrazuje všechny druhy přírubových těsnění.

EL-Lock – používá se pro zajištění šroubů. Hodí se pro všechna těsnění kovových závitů a zabraňuje povolení vlivem vibrací.

EL-Add – vysoce pevný, anaerobní spoj, obzvlášť vhodný pro upevnění ložisek a hřídelů.

EL-Fill – je vhodný pro aplikace, kde se nachází nízké teploty, jako např. při úkonech údržby v exteriéru průmyslových zařízení.

DirkoTM HT – silikonový těsnicí tmel

Silikonové těsnicí tmely se u oprav motoru používají k utěsnění na mnoha místech – kryty ventilů, skříně ventilového rozvodu, olejové vany, ale i na mnoha místech převodovky.

Výhody:

  • DirkoTM HT lze použít i po několika minutách v takzvaném mokrém vyztužení
  • tmel je vhodný k utěsnění pro středně velkou spáru cca do 2 mm a lze ho použít i na lakovaném povrchu
  • žáruvzdornost až 315 °C po dobu 24 hodin
  • odolnost vůči minerálním olejům, syntetickým olejům, mazacím tukům, chladivům, UV záření, slané vodě, čisticím prostředkům, slabým kyselinám a louhům
  • není rezistentní vůči benzinu a naftě

Kompletní informace o nabídce naleznete v Infomagu skupiny LKQ CZ.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!