APM Automotive & Stahlgruber: Inovace vodních pump Bugatti

30. srpna 2021, 13:06

Vodní pumpy Bugatti pro řadu modelů koncernu VW prošly před časem konstrukční inovací, při které dostaly větší, a tedy výkonnější oběžné kolo, aby bylo ještě lépe zajištěno správné tepelné řízení motoru. Přitom se změnila nejen geometrie a šířka lopatek, ale nové oběžné kolo navíc více přiléhá k tělesu pumpy. Změna se týká jak čerpadel dodávaných samostatně, tak verzí s integrovaným elektronickým příslušenstvím (s termostatem a senzorem teploty).

To je jen jedna z mnoha inovací, kterou firma Bugatti Autoricambi SpA průběžně doplňuje sortiment s více než osmi stovkami typů vodních pump na osobní automobily a lehké průmyslové stroje, které na český trh s autodíly dodává APM Automotove a Stahlgruber CZ.

Do výrobního programu Bugatti navíc patří také stále žádanější pumpy na youngtimery, Bezmála čtyři desítky různých položek obchodní řady Bugatti Classic zahrnují vodní čerpadla na takové automobilové legendy jako Alfa Romeo Giulia, Audi 80/100, Citroën DS, Fiat 600/850/1100, Mercedes serie 114/116 nebo VW Passat/Scirocco a řadu dalších modelů ze šedesátých a sedmdesátých let minulého století. Produkty této řady, která vychází ze zkušeností tehdejšího OE dodavatele, lze snadno identifikovat písmeny „BC“ v objednacím kódu a od běžného sortimentu se odlišují také jiným balením a speciální etiketou.

Pokud ale majitel veterána chce zachovat ´naživu´ původní srdce svého motoru, nabízí Bugatti Classic službu restylingu, tedy profesionální obnovu vodních čerpadel pro všechny druhy historických vozidel. Stačí původní čerpadlo demontovat a spolu se speciální průvodkou poslat do firmy Bugatti, kde tým odborníků ze specializovaného oddělení díl regeneruje, případně věrně přestaví tak, aby se historické vodní čerpadlo ještě vylepšilo.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!