Společnost LKQ Europe oficiálně otevřela své inovativní centrum v Katovicích

10. září 2021, 11:57

V jedné z moderních kancelářských budov v Katovicích začalo fungovat inovační a servisní centrum společnosti LKQ Europe. Centrum zahájilo provoz 1. července 2021 a v následujících letech se má rozrůst o 250 vysoce kvalifikovaných zaměstnanců. Umožní společnosti nabízet svým zákazníkům inovativní digitální produkty a řešení a zároveň posílí nákladovou konkurenceschopnost a efektivitu procesů.

Otevření inovativního centra LKQ Europe v Katovicích

Společnost LKQ v posledních pěti letech významně investovala na trzích starého kontinentu, postupně převzala holding Rhiag Inter Auto Parts, společnost Stahlgruber GmbH a získala vliv na aktivity společností patřících do skupiny Mekonomen AB. Na českém trhu zastupuje koncern LKQ společnosti Auto Kelly a ELIT.

Digitální vize společnosti LKQ se zaměřuje na dosažení několika hlavních cílů. Jedním z nich je implementace komplexních řešení pro služby digitální mobility. Ty budou k dispozici prostřednictvím aplikací. LKQ neplánuje pouze nová B2B řešení, ale otevírá se také trhu B2C, což může naznačovat důraz na vytvoření online nákupní platformy pro individuální zákazníky. Služby pro koncové zákazníky budou rovněž využívat telematiku.

Evropské plány LKQ

Na konferenci uspořádané u příležitosti otevření katovického centra představil generální ředitel LKQ Europe Arnd Franz spolu s finančním ředitelem LKQ Europe Yanikem Cantieni cíle a plány organizace na polském a evropském trhu s díly a příslušenstvím. Arnd Franz zdůraznil, že LKQ dosahuje svých cílů, zaznamenává stabilní růst a roste rychleji než trh.

Silnou stránkou skupiny jsou akvizice provedené v posledních letech, ale práce na integraci získaných společností do jednoho podniku bude ještě nějakou dobu pokračovat. Tržní příležitosti LKQ jsou založeny především na konkurenčních výhodách skupiny, které souvisejí s širokým portfoliem značek, které tvoří nabídku, širokým sortimentem výrobků, pokročilou logistikou a digitálními řešeními. Cílem je vytvořit do roku 2030 společnou celoevropskou prodejní síť a spolehlivý digitální systém služeb. K dosažení tohoto cíle má pomoci právě Centrum služeb a inovací v Katovicích.

„Nové centrum v Polsku bude vyvíjet a testovat pokročilé digitální nabídky pro evropské spotřebitele. Přispěje tak k rychlejšímu uskutečnění strategie inovací a digitalizace. Kromě toho se digitalizací, optimalizací a organizací interních a administrativních procesů v jednom centru zvýší efektivita a úspora nákladů společnosti. To urychlí digitální transformaci společnosti LKQ Europe pro trh s náhradními díly budoucnosti,“ řekl Arnd Franz, generální ředitel společnosti LKQ Europe.

Centrum má také pomáhat při vývoji řešení reagujících na změny na automobilovém trhu. Především trendy související s elektromobilitou, telematikou, vývojem systémů na podporu řidičů a digitálních platforem a rozhraní, jakož i sdílením automobilů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!