Autodíly Meteor se mění na J+M autodíly

20. června 2022, 8:00

Autodíly Meteor, které jsou se svými čtyřmi provozovnami největším skladem autodílů na Vysočině, se nyní spojují s J+M autodíly.

Počátky firmy Meteor sahají do roku 1995, kdy byla otevřena první prodejna Martinem Rigem v Trnavě se zaměřením na italské vozy supiny FIAT. Rok poté se společnost přestěhovala do Třebíče, kde je dodnes centrála společnosti.

V roce 2003 se společnost přestěhovala do nově postavených prostor, kde provozuje svoji činnost dodnes. Ve stejném roce společnost zásadně rozšířila nabídku náhradních dílů. Tím však expanze společnosti nekončí a v roce 2004 je otevřena provozovna Jihlava. Rok poté se společnost rozšířila i do Žďáru nad Sázavou.

V roce 2004 vznikla společnost RIMOTO, která je zaměřena výhradně na prodej motocyklů, náhradních dílů a doplňků pro motorkáře. I tato společnost se začala dynamicky rozrůstat, proto vznikla nová maloobchodní prodejna v Třebíči. V roce 2019 otevřela společnost další prodejnu s náhradními díly, a to v Pardubicích.

J+M autodíly a převod autodílů Meteor

J+M autodíly jsou českým distributorem náhradních dílů na osobní a lehká užitková vozidla. Od roku 2009 vybudovala společnost 17 provozoven a jakožto člen skupiny GROUP AUTO INTERNATIONAL provozuje servisní síť EURO KONCEPT. Za poslední tři roky navázala společnost přímou spolupráci s výrobci náhradních dílů a tím sjednotila a ucelila svoji sortimentní nabídku.

V roce 2022 se společnost rozhodla rozšířit svoje působení na Moravě, kde od počátku roku otevřela 3 nové provozovny a pokračuje tak ve svém plánu obsazení všech regionů České republiky.

Lokality, ve kterých působí společnost AUTODÍLY METEOR ideálně doplňují prodejní síť společnosti. AUTODÍLY METEOR jsou známí skvělým zázemím, velkoryse řešenými a velmi reprezentativními provozovnami, vysoce kvalifikovaným personálem a v neposlední řadě stabilitou a tradicí. Spojení tradice AUTODÍLŮ METEOR s dynamikou J + M AUTODÍLŮ přinese spoustu nových obchodních příležitostí.

Nikdy jsem nevěřil, že se toto může stát. Jak však vidíte, tak se stalo.

První myšlenka přišla asi před rokem a ihned jsem ji zavrhnul. S postupem času a neskutečně rostoucímu prodeji námi importovaných motocyklů v mé společnosti MR43 s.r.o. jsem si začal uvědomovat, že to bude jediné východisko ze situace, kdy sedíte na dvou židlích a den má pouhých 24hodin.

Vyvstala otázka, kdo by dokázal pokračovat v idejích AUTODÍLŮ METEOR. Po několika jednáních s různými společnostmi se ukázala jako jediná tomu schopná společnost J+M AUTODÍLY.

Jsem neskutečně překvapený z jejich drajvu a nadšení, se kterým chtějí pokračovat v námi započatých aktivitách. Naše téměř třicetileté snažení tak nepřijde vniveč a naši zákazníci u J+M AUTODÍLŮ najdou nejen veškerý sortiment a služby, na které byli zvyklí, ale ještě se rozšíří, získají zázemí velké firmy a co hlavně, tak zůstanou v českých rukách.

Dovolte mi poděkovat zaměstnancům, rodině a hlavně našim zákazníkům za ty úžasné roky v AUTODÍLECH METEOR,“ říká Martin Rigó za společnost AUTODÍLY METEOR.

„Jsme velice pyšní, že se pan Rigó rozhodl předat své podnikání právě nám. AUTODÍLY METEOR jsme vždy vnímali jako vyspělou společnost s obrovským renomé. Je pro nás úžasné, vidět tak stabilní, pracovitý a loajální tým, jako je ten, který dal dohromady pan Rigó. Jeho společnost je stejně jako ta naše založena na osobním přístupu a přátelských vztazích na pracovišti. Tak jako tomu bylo během minulých akvizic i tentokrát se jako J+M máme čemu učit od našich nových kolegů a na to se moc těšíme. Kvůli pandemii jsme se rozhodli být spíše opatrnější v posledních dvou letech, zaměřit se sami na sebe a stejně tak i veškerý rozvoj realizovat spíše přes stávající provozovny.

O to více nás baví tento rok, který jsme plánovali pojmout velmi dynamicky což se nám daří nejen díky AUTODÍLŮM METEOR, ale také díky novým provozovnám. Tím však určitě nekončíme a v dalších měsících plánujeme otevření nového centrálního skladu, který značně posílí naše distribuční možnosti a současně napomůže přecházet problémům v dodávkách zboží způsobených děním ve světě,“ říká Marek Bochníček, jednatel společnosti J + M autodíly.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!