Nové chladicí kapaliny MPM Electric Vehicles a lanovody B CAR v nabídce LKQ

13. listopadu 2023, 9:59

Nabídku chladicích kapalin u firmy LKQ rozšířila novinka od značky MPM pro elektromobily asijských značek Kia, Hyundai a dalších. LKQ pokračuje také v rozšiřování své již tak široké nabídky lanovodů řazení, kde již nabídka překročila hranici 1.500 položek. 

MPM Electric Vehicles

Tato chladicí kapalina se vyznačuje nízkou elektrickou vodivostí a byla speciálně navržena pro nepřímé chlazení baterií elektromobilů Kia a Hyundai. Vzhledem ke své speciální sadě aditiv není tato chladicí kapalina vhodná k použití v tradičních chladicích systémech. Výrobci automobilů zpravidla předepisují interval výměny po 60.000 km.

Specifikace:

  • Hyundai 00232-19091
  • Hyundai 07100J2A20EU
  • KIA 07100J2A20EU
  • KIA UM020-CH237

Lanovody B CAR v OE kvalitě

Téměř polovina referencí z portfolia je v kvalitě originálních dílů a v nabídce od B CAR jsou i položky, které nikdo jiný na trhu nenabízí. Stávající nabídka dílů, především pro evropské vozy, je neustále doplňována o nové díly pro asijské aplikace. Součástí portfolia B CAR jsou také díly pro lehká užitková a nákladní vozidla značek VOLVO, MAN a další truck aplikace.

Převodovkové kabely B CAR jsou na rozdíl od běžných řídících lanek, jako jsou spojková, brzdová a lanka plynu, vyvinuta na základě nejmodernější technologie zvané „PUSH-PULL“, díky níž se lanovody neprotahují a neztrácení tak sílu v převodovce.

Značka B CAR nabízí dva druhy lanek – jednoduché a dvojité. Dvojitá lanka jsou složená z lanka, které ovlivňuje pohyb vpřed a vzad, a z lanka, které ovládá pohyb řadící páky ze strany na stranu.

Existují dva typy převodovek: mechanická a hydraulická. Rozdíl je v tom, že v hydraulické není žádný kabel; mechanická je jednodušší, snáze vyměnitelná a méně náchylná k poruchám. Kabel převodovky je obvykle zlomen opotřebením nebo hrubým použitím.

V sortimentu jsou různé verze kabelů převodovky:

  • jednoduchý kabel (Posun nebo Výběr) nebo dvojitý kabel (sada Posun a Výběr)
  • kabel manuální nebo automatické převodovky
  • kabel pro levostranné nebo pravostranné řízení

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!