K MOTORSHOP: Dvě varianty pístů pro motor 1,0 EcoBoost

19. února 2024, 10:22

Motor 1.0 EcoBoost je součástí úspěšné motorové řady od automobilového výrobce Ford. Tento motor, který debutoval v roce 2012, nabízí kombinaci vysokého výkonu a účinnosti. Během vývoje motoru byly provedeny inovace a úpravy, které přinesly vylepšení vlastností a výkonu motoru.

Jedním z významných prvků těchto úprav je výskyt dvou různých typů pístů. V důsledku jsou tak v první a druhé generaci motorů použity jiná provedení pístů. Tyto změny v konstrukci pístů přinesly vylepšení v oblasti účinnosti, spolehlivosti a produkci emisí, čímž by se zvýšila celková kvalita motoru a jeho provozní vlastnosti.

Popsaný rozdíl mezi písty je zjevný na první pohled. Zatímco píst první generace má výrazný výstupek na horní části, píst druhé generace má rovnou horní plochu.

Motor 1.0 EcoBoost je použit v mnoha modelech vozů Ford, včetně Ford B-Max, C-Max, Fiesta, Grand C-Max, Mondeo, Transit Courier a dalších. Kromě toho se vyrábějí různé verze tohoto motoru, včetně M1CA, M1CB, M1DA, M1JC, M2GB, P4JA, P4JB, SFDA, SFJA, SFJD a dalších.

Kompletní informace naleznete na stránkách K MOTORSHOP.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!