Firma Adient představí nová luxusní autosedadla

22. února 2017, 10:10

Společnost Adient představí na Mezinárodní konferenci autosedadel v německém Düsseldorfu luxusní sedadla.

Autonomní řízení: Sedačky budou hrát stále důležitější roli

Auta, která se sama řídí, jsou dnes na zkušebních okruzích již realitou. Řidiči tak v nadcházejících letech budou postupně a ve stále vyšší míře předávat ovládání vozidla automatizovaným systémům.

Přestože aktivní řízení bude v budoucích generacích vozidel odsunuto do pozadí, vybavení interiérů vozidel a zejména pak sedadla, budou hrát stále důležitější roli.

“Věříme, že až budou auta, která se sama řídí, uvedena na trh, přinese to podstatné zlepšení kvality života”, řekl Andreas Maashoff, evropský ředitel pro design a dílenské zpracování ve firmě Adient na Mezinárodní konferenci inovativních autosedadel v Düsseldorfu.

“Řidiči se spolu s ostatními cestujícími stanou spolujezdci a snadno se dostanou z bodu A do bodu B, přičemž budou mít více času věnovat se věcem, které jsou v životě důležitější než řízení auta.” Navíc se do cílového místa dostanou bezpečněji a s menším stresem, a to díky pokročilým sedačkovým technologiím firmy Adient.

Přechod na auta, která se sama řídí vyžaduje rozsáhlé změny v návrhu automobilů. Jedna z těchto změn se týká i zcela nových řešení interiérů vozidel. “Ve společnosti Adient si myslíme, že autonomní řízení začíná již otevřením dveří vozu. Proto naše sedačky musí řidiče přivítat a zcela se mu přizpůsobit,” vysvětlil Maashoff. Adient ve svém řešení luxusních sedaček pro systémy s autonomním řízením využívá 15 nových inovativních prvků.

Společnost Adient, která vznikla odštěpením od nadnárodní skupiny Johnson Controls, se již řadu let zabývá autonomní mobilitou budoucnosti a zkoumá nové možnosti řešení interiérů a sedadel.

Trenažér nových sedačkových systémů AI17, který společnost Adient vystavuje, ukazuje realistické řešení interiéru vozidla. Tento trenažér byl poprvé veřejnosti představen v lednu na severoamerickém mezinárodním autosalónu NAIAS (North American International Auto Show) v Detroitu a ukazuje, jak automatické řízení v budoucnosti ovlivní chování řidiče a spolucestujících ve vozidle.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!