SAG: Vydařený Pražský Rallyespint

4. prosince 2023, 15:28

Premiéra nové fáze dlouholeté spolupráce společnosti SAG CZ s rallyovým jezdcem Vojtou Štajfem se odehrála v rámci XXVIII. ročníku TipCars Pražského Rallysprintu. Tam tradiční firemní prezentaci nahradila propagace vlastní značky QWP s širokým sortimentem náhradních dílů.

Po dlouhé době na sněhu a poprvé s logem QWP na voze Vojty Štajfa se minulý víkend v české metropoli uskutečnil oblíbený nemistrovský, ale o to prestižnější Pražský Rallyesprint. Posádka týmu ACCR Racing21 Štajf – Kotlář ve voze VW Polo GTI R5 tam nakonec vybojovala celkově páté místo.

Na pěti rychlostních zkouškách o celkové délce 35 kilometrů mohli diváci XXVIII. ročníku TipCars Pražského Rallysprintu sledovat výkony téměř 65 startujících posádek. Tentokrát však panovalo nad Prahou ryze zimní počasí s teplotami pod nulou a bohatou sněhovou nadílkou. Do programu soutěže se vrátila oblíbená rychlostní zkouška Cementárna, vedoucí z okraje Radotína směrem k Řeporyjím.  O cenné sekundy se následně bojovalo okolo stadionů na pražském Strahově.

Byla to náročná výzva, při které museli Vojta s Radimem hledat kompromisy v nastavení vozu pro sněhové podmínky na trati. Ale jejich nasazení už to bylo rozhodně bez kompromisů, takže VW Polo s černo-červeným logem QWP na kapotě i zadních dveřích dovezli do cíle na skvělém pátém místě celkově.

„Byl zase po čase ten správný ryze zimní rallysprint, jak ho známe z minulosti,“ pochvaloval si v cíli Vojtěch Štajf, který na začátku zvolil konzervativnější přístup a po první sekci byl osmý. „Na poledním servisu jsme s mechaniky maďarského týmu Túran Motorsport, který nyní provozuje moje historicky první Polo GTI R5, provedli změny na podvozku a nasadili nové pneu. Mohli jsme se tak do auta lépe opřít, což jsme dokázali třetím nejrychlejším časem na poslední erzetě. Za umístění v TOP 5 jsme s Radimem moc rádi,“ dodal Štajf.

Ten už v pondělí odletěl s částí týmu ACCR Racing21 do africké Keni, kde se od 9. prosince se dvěma soutěžními vozy přestaví na soutěži East African Safari Classic 2023.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!