R-M představuje nový spektrofotometr COLORTRONIC 12/6

17. září 2018, 11:30

R-M, prémiová značka laků patřící BASF, uvedlo na trh zbrusu nový spektrofotometr COLORTRONIC 12/6. Ten pro identifikaci správné barvy pracuje s 12 naměřenými hodnotami, čímž je dosaženo perfektní míry shody.

Spektrofotometr COLORTRONIC 12/6

Barevná kamera rozpoznává efekt v metalických a perleťových barvách na základě šesti fotografií. Díky tomu lze barvu upravit blíže k cíli. Velký dotykový displej nového spektrofotometru umožňuje zobrazit měřený povrch spolehlivě přes video. Výsledky mohou být poté přeneseny přes WIFI do pracovní stanice.

Ovládání nového spektrofotometru COLORTRONIC 12/6 bylo zjednodušeno, přičemž novou funkcí je teplotní varování, které se objeví, například když vozidlo stálo příliš dlouho na slunci. Jelikož může horko zkreslit barvu, s touto vlastností bude měření barvy spolehlivější než kdy dříve.

Bučan spektrofotometru COLORTRONIC 12/6

Aktualizovány byly rovněž softwarové programy značky R-M – Color Explorer a Shopmaster, které jsou používány pro porovnání dat získaných spektrofotometrem s existující barevnou databází. Zákazník může vidět, na kolik procent je naměřená barva shodná s míchací recepturou. Barva může být poté pomocí nově vytvořených algoritmů upravena tak, aby byla s naměřenou barvou shodná co nejpřesněji. Možné je zde také zobrazení jednotlivých barev ve formě spektrálních křivek.

Vylepšena byla také údržba zařízení. Bílá kalibrace je provedena automaticky vždy, když je zařízení zapnuto. Manuální kalibrace musí být provedena pouze jednou měsíčně. Když není spektrofotometr používán, je uskladněn v naprostém bezpečí ve speciální základně.

Výhradním distributorem značky R-M pro Českou republiku je společnost Bučan s.r.o.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!