R-M eSense – opravu autolaků a ekologii lze spojit

30. ledna 2020, 9:03

Efektivita a udržitelnost se v průmyslu autoopravárenství stávají čím dál tím více důležitými aspekty – nejen pro dodavatele, OEM a pojišťovny, ale také pro koncové uživatele. R-M svým novým inovativním projektem eSense nastavuje nové standardy v nacházení cest k řízení udržitelnosti, ochraně životního prostředí a zároveň ke zlepšování efektivity v lakovnách.

R-M eSense

Princip nového projektu je srovnatelný s používáním zelené elektřiny. Určité produkty jsou vyráběny z obnovitelných zdrojů, jako jsou bioplyn nebo bionafta, přičemž vlastnosti produktů se nemění – jsou úplně stejné v kvalitě a výkonu.

Zákazník se nyní může sám rozhodnout, zda pro opravu laku vozidla použije produkty přátelské k životnímu prostředí. Ty šetří fosilní suroviny a zároveň snižují emise CO2. Nahrazením fosilních surovin biomasou v produktech eSense jsou na každé opravě emise CO2 sníženy v průměru o 550 g, což se rovná emisím vzniklým řízením osobního vozidla na 4 km.

Proces výroby je certifikovaný německou asociací technického dozoru REDcert2. Ta spolu s BASF, které prémiová značka R-M patří, vytvořila certifikát pro lakovny používající produkty eSense, který jim dává příležitost odlišit se na trhu a ukázat jejich příspěvek k ochraně životního prostředí.

Lakovna rovněž těží z navýšení efektivity během celého procesu: nižší spotřeba energie, méně času na práci a kratší čas procesu používáním nejúčinnější kombinace, kterou má R-M ve svém produktovém portfoliu.

Produktová nabídka eSense je určená na rychlé a efektivní opravy 1-3 dílů, jelikož tento rozsah poškození je v současnosti na vzestupu a má čím dál tím větší dopad na lakovny. V současnosti nese značku eSense 6 produktů R-M.

Výhradním distributorem této značky pro Českou republiku je společnost Bučan s.r.o.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!