Globální barvou roku 2024 od společnosti Axalta (Spies Hecker) se stala Starry Night

12. února 2024, 11:28

Axalta (Spies Hecker) jejíž výhradním distributorem pro Českou republiku je společnost Interaction, nepřetržitě monitoruje trendy automobilového trhu, aby předpověděla, jak se mění vkus barev a které odstíny nejvíce osloví zákazníky na automobilovém trhu.

Již od roku 2015 Axalta (Spies Hecker) vybírá globální automobilovou barvu roku. Díky každodenní inspiraci a spolu s rozsáhlým výzkumem pomáhá Axalta designérům a vývojářům vozidel odhadnout, jaký bude trend pro následující rok.

Globální odstín pro rok 2024 nese jméno Starry Night. Je to silná, moderní barva s lehkými modrými a stříbrnými třpytkami, která vyvolává pocit hlubiny našeho vesmíru. Sytě černý odstín představuje odvážné představy a touhu dosáhnout nových výšin. Starry Night překračuje dosavadní klasické a moderní designové styly a skvěle harmonizuje i s dalšími barvami, povrchy, vzory a texturami.

„Černá je dlouhodobě druhá nejoblíbenější automobilová barva a proto nás těší, že jako naši globální Automobilovou barvu roku 2024 představujeme právě odstín černé,“ uvedl Dan Benton, vedoucí manažer globálních barev ve společnosti Axalta. „Starry Night je odstín, kde je černá zářivá a tmavá je výrazná.

Přehled barev, které byly zvolené v předchozích letech, si můžete prohlédnout na stránkách firmy Axalta. Kompletní informace o produktech Axalta (Spies Hecker) naleznete na stránkách firmy Interaction.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!