Citroen a BASF R-M spolupracovali na novém plně elektrickém konceptu „oli“

25. března 2024, 10:31

Automobilka Citroën se rozhodla spolupracovat s firmou BASF na novém koncepčním voze s názvem oli. Ten je nejen lakován materiály R-M AGILIS, navíc kompletně využívá materiálů a odborných znalostí BASF.

Citroen - koncept Oli

Nejedná se o nejrychlejší nebo nejluxusnější auto, ale o důkaz toho, kolik lze ušetřit snížením hmotnosti a spotřeby zdrojů na cestě k udržitelné mobilitě. Minimalistický přístup vydláždil cestu pro osvěžující a inovativní design. Různé komponenty byly radikálně reinterpretovány a konstruovány pomocí materiálů v jiném kontextu. Tým používal plasty, laky a 3D tisk od BASF způsobem, který nikdy předtím nebyl.

Barva karoserie dokonale vyjadřuje koncepci vozu: Její složitost byla snížena na naprosté minimum. Neslevuje však z estetiky. Na první pohled se zdá, že jde o čistě bílou barvu, přidány ale byly slídové částice, které dokonale zvýrazní tvar vozu. Při vší své jednoduchosti tak barva poskytuje potřebnou funkčnost.

Citroen - koncept Oli

Velkou roli hrála také odpovědnost: Koncepční vůz byl nalakován nejnovější generací vodou ředitelných laků. AGILIS od prémiové značky R-M společnosti BASF je jedním z nejekologičtějších bázových systémů na trhu díky extrémně nízkým hodnotám těkavých organických látek (VOC).

Díky své pokročilé produktivitě pomáhá AGILIS lakovnám ještě dále zvyšovat jejich výkon. Jako inovativní odpověď na současné a budoucí výzvy má AGILIS novou pigmentovou technologii a zajišťuje rychlejší proces díky snadnější aplikaci s miliony barev, ze kterých si lze vybrat.

Importérem značky R-M pro Českou republiku je společnost Bučan s.r.o.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!