Info SDA k činnosti autoservisů od 1. 3. 2021

28. února 2021, 20:18

V souvislosti s aktuálním Usnesením vlády č. 217 o přijetí krizových opatření od 1.3.2021 proběhla upřesňující komunikace s Ministerstvem průmyslu a obchodu s níže uvedeným výsledkem.

Servisní služby oprav vozidel již nejsou přímo uvedeny ve výjimkách z opatření, kdy služby přímo v provozovnách jsou zakázány. Bylo však ze strany MPO jednoznačně potvrzeno, že autoservis může od 1.3. fungovat s tím, že klienti nesmí mít přístup do provozovny. Je třeba tedy veškerou komunikaci se zákazníkem uskutečnit ve venkovních prostorách, a to včetně venkovních prostor autoservisu.

Vyplývá z toho i informace pro zákazníka, že autoservisy mají nadále provádět veškerou činnost, omezení se vztahuje na otevření přijímacích prostor a umožnění vstupu zákazníků. Kontakt se zákazníkem musí být zcela omezen pouze na předání vozidla ve venkovních prostorách za dodržení všech obecných hygienických pravidel kde se případně i podepíší zakázkové listy a další náležitosti.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Anonym, 1. března 2021, 21:48 0 0

A prodejny náhradních dílů?

Odpověď

Redakce, 2. března 2021, 7:22 0 0

Dobrý den,
Prodejny s náhradními díly by měly být uzavřené. Zákazník si může objednat zboží mailem nebo telefonicky, ale zboží obdrží buď závozem nebo předáním mimo provozovnu. Velkoobchody fungují bez omezení, zásobování servisů by se to nemělo nijak dotknout.
Redakce

Odpověď

Anonym, 2. března 2021, 8:19 0 0

A co vyjímka b)prodej pohonných hmot a dalších potřeb pro provoz dopravních prostředků na pozemních komunikacích???
Já to chápu tak , že přece Autodíly prodávají potřeby pro provoz dop.prostředků.......

Odpověď

Redakce, 2. března 2021, 10:08 0 -1

Dobrý den,
Situaci jsme ještě ověřovali u sdružení SISA a některých distributorů náhradních dílů. Jak jsme již psali, velkoobchodní prodej pokračuje bez omezení, změny se týkají maloobchodu. MO zákazník si může objednat zboží pouze mailem nebo telefonicky. To mu následně bude doručeno nebo si ho vyzvedne na prodejně a to za dodržování přísných hygienických opatření. Na prodejně se nemůže volně pohybovat a nakupovat.

Odpověď