Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 celkovým vítězem testu letních pneumatik

31. března 2017, 8:31

Časopis Auto Bild allrad vyhodnotil vysoce výkonné (UHP) pneumatiky značky Goodyear jako celkově nejvýkonnější testované pneumatiky. Eagle F1 Asymmetric 3 pravidelně bodují v nejrůznějších testech, Auto Bild allrad se k jejich výsledkům připojil také pochvalou, že jde o velmi vyvážené silniční pneumatiky. Při brzdění na suchém povrchu se Eagle F1 Asymmetric 3 při testu umístily na druhé příčce s brzdnou vzdáleností 34,8 metru z rychlosti 100 km/h, na mokru dosáhly rovněž na druhé místo s brzdnou vzdáleností 47,7 metrů z rychlosti 100 km/h.

Pneumatiky si dobře vedly také v testu aquaplaningu, v němž si vysloužily přívlastek „vynikající“ na mokrém povrchu, a umístily se jako druhé jak při jízdě na přímém úseku, tak i v zatáčkách. Pokud jde o aquaplaning na štěrku, skončily Eagle F1 Asymmetric 3 jako třetí.

Silný záběr

Výsledky testů dokládají klíčové rysy a přednosti nových pneumatik Goodyear. Technologie aktivního brzdění zvyšuje jejich styčnou plochu s povrchem a přilnavost při brzdění, což se projevuje kratší brzdnou dráhou. Jejich nová směs s přídavkem složky zvyšující přilnavost a nové adhezní pryskyřičné složky zkracuje brzdnou dráhu a je zárukou přesného ovládání. Nová zesílená konstrukce odlehčené pneumatiky přispívá k lepší ovladatelnosti, vysoké účinnosti v zatáčkách, rovnoměrnému opotřebovávání a palivové účinnosti.

Související články

Goodyear Eagle 360 Urban – pneu s umělou inteligencí
Goodyear Eagle 360 Urban – pneu s umělou inteligencí

Společnost Goodyear představila dlouhodobou vizi budoucích inteligentních pneumatik napojených na řídicí systémy.

Goodyear představuje nejnovější studii pneumatik
Goodyear představuje nejnovější studii pneumatik

Společnost Goodyear představuje nejnovější studii pneumatik Goodyear CityCube. Pneumatiky navrhla speciálně pro studii vozu Toyota i-TRIL, který Toyota jako koncept vystavuje na mezinárodním autosalonu International Motor Show v Ženevě.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!