Bridgestone dodává pneumatiky značce Alfa Romeo pro její první prémiové SUV střední třídy

24. května 2017, 16:00

Bridgestone byl značkou Alfa Romeo vybrán jako dodavatel pneumatik pro její první prémiové SUV střední třídy. Pneumatika Bridgestone Dueler H/P Sport s technologií run-flat a vlastnostmi pro celoroční provoz bude součástí standardní výbavy zcela nového modelu Alfa Romeo Stelvio 2018.

Alfa Romeo Stelvio

„Pro Bridgestone je poctou, že může dodávat pneumatiky pro netrpělivě očekávané SUV Alfa Romeo Stelvio,“ řekl Christophe de Valroger, viceprezident společnosti Bridgestone Europe, zodpovědný za prvovýbavu. „Pneumatika Dueler H/P Sport se vyznačuje vynikajícími vlastnostmi při průjezdu zatáčkou a ovladatelností, zároveň však poskytuje také všechny potřebné vlastnosti pro celoroční provoz, včetně dostatečné trakce na nepříliš zasněženém povrchu.“

Pneumatika Bridgestone Dueler H/P Sport je koncipována pro řidiče vysokovýkonných SUV, kteří požadují vynikající vlastnosti pro celoroční provoz. Symetrický dezén pneumatiky a tuhé ramenní bloky poskytují pohotové reakce na řízení. Pneumatika disponuje lamelami v ostrém úhlu k centrálnímu žebru a příčnými drážkami v ramenní oblasti. Díky dosahuje vyšší trakce na mokru, zatímco hluboké drážky přispívají k zachování všech vlastností pro celoroční provoz po celou dobu životnosti pneumatiky. Technologie Bridgestone RFT (Run-Flat Technology) poskytuje řidiči pocit jistoty a umožní mu udržet si kontrolu nad vozidlem i po ztrátě tlaku v důsledku poškození pneumatiky, pokračovat v jízdě rychlostí 80 km/h do vzdálenosti až 80 km a bezpečně brzdit.

Pneumatiky Dueler H/P Sport byly vyvinuty evropským technickým střediskem Bridgestone TCE (Technical Centre Europe) v Římě. TCE zaujímá vedoucí postavení v oblastech výzkumu materiálů, konstrukce pneumatik, vývoje a výroby prototypů a všech druhů testování.

Bridgestone bude v roce 2017 dodávat pneumatiky Dueler H/P Sport s rozměrem 235/60 R 18 103V pro vozy Alfa Romeo Stelvio, směřující na trhy v regionech Asie, Tichomoří a Severní Ameriky.

Související články

Bridgestone a Saroléa se chystají na závod Isle of Man TT
Bridgestone a Saroléa se chystají na závod Isle of Man TT

Bridgestone pokračuje v partnerství s belgickým výrobcem elektrických motocyklů Saroléa a společně se připravují na čtvrtou účast v závodě TT Zero na ostrově Man, který se uskuteční 7. června.

Bridgestone znovu na stupních vítězů
Bridgestone znovu na stupních vítězů

Pneumatiky Bridgestone byly více než 20 hodin v čele závodu 24 h Le Mans Moto. Po nelítostném boji musel nakonec tým YART přenechat první místo dalšímu týmu se ztrátou necelých 20 sekund, což je nejmenší časový rozdíl mezi 1. a 2. místem v historii. 

Nová pneumatika Battlecross X10 zvládne všechny výzvy v písku
Nová pneumatika Battlecross X10 zvládne všechny výzvy v písku

Bridgestone završuje uvádění nové generace motokrosových pneumatik na trh představením pneumatiky Battlecross X10 do písečného terénu. X10 nabízí jezdcům ještě vyšší úroveň trakce, lepší samočisticí vlastnosti a snadnější ovladatelnost při bočním smyku na jakémkoli druhu písečného povrchu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!