Zimní pneumatiky Nokian Tyres pro sezonu 2017

7. září 2017, 9:38

Proměnlivé podmínky středoevropských zim se v posledních letech ukázaly jako nevypočitatelné. Správné obutí je proto základem také pro letošní zimní sezónu. Nokian Tyres, přední odborník na zimní pneumatiky, představuje rozšířenou nabídku zimních pneumatik, které zvládají všechny podmínky středoevropských zim a rychlé změny teplot.

Nokian WR A4
Technologie funkčních lamel je použita u pneumatiky Nokian WR A4

Výběr zimních pneumatik Nokian Tyres pro nadcházející sezónu je širší než kdy předtím. Společnost přidává nové rozměry u pneumatik WR A4, které jsou vlajkovou řadou zimních pneumatik pro středoevropský trh. Pneumatika WR A4 pro sportovní a vysokovýkonné vozy optimálně kombinuje vynikající ovladatelnost se spolehlivou zimní přilnavostí, a přitom zajišťuje maximální bezpečnost a jízdní komfort. Univerzální výběr rozměrů této prémiové zimní pneumatiky zahrnuje rovněž rozměry pro moderní elektrické automobily.

„V letošním roce je nabídka našich zimních pneumatik pro osobní vozidla nejširší ve své historii. Prémiové pneumatiky Nokian Tyres již nyní pokrývají neuvěřitelných 97 % všech rozměrů pro osobní automobily na evropském trhu. Letošní zimní sezónu budou také řidiči nových modelů aut, jako je Audi Q5, BMW 5, Škoda Kodiaq nebo MINI Cooper Countryman, nově moci využít naše zimní pneumatiky,“ říká Hannu Liitsola, výkonný ředitel Nokian Tyres CE.

Odborník na pneumatiky do všech zimních podmínek

„Společnost Nokian Tyres je průkopníkem v odvětví pneumatik a jako taková vyvinula například energeticky nejúspornější zimní pneumatiku v automobilovém průmyslu pro řidiče elektrických vozidel. Podle evropské klasifikace pneumatik spadá nová pneumatika Nokian Hakkapeliitta R2 z hlediska palivové účinnosti do nejlepší třídy A. Tato zimní pneumatika Hakkapeliitta nové generace, která kombinuje delší životnost s prvotřídní přilnavostí, je určena pro BMW elektrické vozy i3 a hybridní vozy i8,” říká Matti Morri, vedoucí zákaznického servisu Nokian Tyres.

Další nejnovější inovaci představuje technologie aramidových bočnic. Aramidové vlákno, které Nokian Tyres užívá ve směsi pryže na bočnicích, zpevňuje bočnice pneumatiky a zvyšuje tak jejich odolnost vůči průpichům a průrazům. Aramidové bočnice s aramidovou zárukou se staly oblíbenou inovací mezi řidiči stále populárnějších SUV vozů, protože jim zaručují bezstarostnou jízdu v terénu i ve městě.

 

Technologie bočnic s tichým efektem je použita u pneumatik Nokian WR A4, Nokian WR D3 a Nokian WR D4
Technologie bočnic s tichým efektem je použita u pneumatik Nokian WR A4, Nokian WR D3 a Nokian WR D4

Extrémní testování zaručuje kvalitu pneumatik

Rozsáhlé a extrémní testování v zimních podmínkách patří již nerozlučně k hlavním kvalitativním parametrům všech produktů Nokian Tyres. Testovací centrum s příhodným názvem Bílé peklo představuje místo, kde Nokian Tyres důkladně testuje své zimní pneumatiky na sněhu, ledu a sněhové břečce.

Prémiové inovace zimních pneumatik Nokian Tyres

Pro náročnou jízdu v zimním počasí je zásadní umět zastavit, především v nečekané situaci, včas. Prémiové zimní pneumatiky Nokian Tyres proto využívají celou řadu inovací, které zvyšují vaši bezpečnost, komfort, tichost jízdy a úsporu paliva.

Technologie funkčních lamel – Každý dezénový blok a lamela má přesný tvar a konkrétní funkci, což se promítá do vynikající přilnavosti a ovladatelnosti pneumatiky. Použito u pneumatiky Nokian WR A4.

Kanálky ve středových blocích – Hluboké a otevřené kanálky ve středových blocích zvyšují přilnavost v nejextrémnějších zimních podmínkách. Kanálky efektivně odvádí rozbředlý sníh a vodu z kontaktní plochy, čímž spolehlivě chrání před vznikem aquaplaningu na vodě a rozbředlém sněhu. Použito u pneumatik Nokian Weatherproof, Nokian Weatherproof SUV.

Nokian WR D3
Nokian WR D3

 

WSI – Patentovaný indikátor zimní bezpečnosti – Číslice ve středové části pneumatiky ukazují, jaká je zbývající hloubka hlavní dezénové drážky. Patentovaný indikátor zimní bezpečnosti (WSI) v podobě symbolu sněhové vločky zůstává viditelný do okamžiku, kdy je zbývající hloubka drážky větší než 4 milimetry. Jakmile tento symbol zmizí, měl by si řidič zakoupit nové zimní pneumatiky. Jen tak si můžete zajistit maximální bezpečnost. Požito u všech zimních pneumatik Nokian Tyres.

Technologie bočnic s tichým efektem – Oblast na bočnici pneumatiky, která přerušuje přenos hluku a vibrací z vozovky. Tato technologie snižuje hlučnost uvnitř vozidla. Použito u pneumatik Nokian WR A4, Nokian WR D3, Nokian WR D4.

Technologie aramidových bočnic – Větší odolnost pro řidiče SUV; všechny prémiové SUV pneumatiky Nokian Tyres využívají jedinečnou technologii  aramidových bočnic. Aramidová vlákna, která zesilují bočnice pneumatiky, zajišťují odolnost a ochranu bočnic před průpichy a průrazy, které mohou vést k následnému prasknutí pneumatiky. Použito u pneumatik Nokian Weatherproof SUV, Nokian WR SUV3.

Technologie Coanda – Dezénové bloky na vnitřním rameni připomínají svým tvarem rampu, která umožňuje odvádět vodu z podélných do příčných drážek. Vynikající ochrana před vznikem aquaplaningu je zachována i se zvyšujícím se opotřebením běhounu. Použito u pneumatiky Nokian WR A4.

Profilové stabilizátory – Jízdní stabilita pod kontrolou. Profilové blokové stabilizátory na běhounových blocích, které se nacházejí vedle středového žebra, spolu s podélnými žebry symetrického dezénu zvyšují jízdní stabilitu na suchých vozovkách, čímž zpřesňují reakce na pokyny řízení. Zároveň zabraňují zachytávání kamínků v drážkách. Použito u pneumatiky Nokian WR SUV3.

Čištěné oleje – Při výrobě pneumatik Nokian Tyres jsou užívány výhradně čištěné oleje a látky, které nejsou toxické ani karcinogenní. Společnost Nokian Tyres jako první výrobce pneumatik na světě začala při výrobě svých produktů užívat výhradně čištěné oleje s nízkým obsahem aromatických uhlovodíků. Použito u všech pneumatik Nokian Tyres.

Související články

Pneumatiky třídy A šetří peníze i životní prostředí
Pneumatiky třídy A šetří peníze i životní prostředí

Automobily zatěžují životní prostředí, nicméně ekologicky uvědomělý řidič může velice snadno snížit negativní dopad svého vozu na životní prostředí, pokud bude dodržovat několik jednoduchých pravidel. Nejlepší na tom je, že ohleduplností k životnímu prostředí současně šetříte finance.  

Společnost Nokian Tyres investuje do stavby továrny v USA
Společnost Nokian Tyres investuje do stavby továrny v USA

Představenstvo společnosti Nokian Tyres se rozhodlo investovat do třetí továrny. Nová továrna vyroste na zelené louce ve městě Dayton ve státě Tennessee v USA. Roční kapacita továrny dosáhne 4 milionů pneumatik s možností budoucího rozšíření a součástí budovaného komplexu se stanou i skladovací prostory s kapacitou pro 600.000 pneumatik. Celková výše investice je v tomto okamžiku přibližně 360 […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!