Společnost Nokian Tyres byla zařazena do světového indexu udržitelnosti DJSI

27. září 2017, 9:45

Nokian Tyres byla zařazena do Dow Jonesova světového indexu udržitelnosti DJSI. S celkovým skóre, které je téměř dvakrát vyšší, než je průměr v odvětví pneumatik, společnost Nokian Tyres významnou měrou zlepšila své výsledky hodnocení v roce 2017. Skóre Nokian Tyres ve výši 78 bodů bylo pouze o jeden bod nižší než nejlepší výsledek mezi společnostmi na celosvětovém trhu s pneumatikami.Od roku 2012 zveřejňuje Nokian Tyres zprávy o společenské odpovědnosti v souladu s mezinárodními standardy GRI.

„Naši zaměstnanci odvádějí skvělou práci ve zlepšování všech aspektů udržitelnosti v rámci Nokian Tyres. Naše bezpečné a ekologicky šetrné produkty stejně jako naše začlenění do světového indexu DJSI dokazují, že na cestě udržitelnosti jsme v odvětví pneumatik jasnými průkopníky. Jdeme rozhodně správným směrem a všechny podmínky umožňují  naši strategii udržitelnosti dále rozvíjet, říká Hille Korhonen, prezidentka a generální ředitelka společnosti.

Společnost Nokian Tyres se v dlouhodobém horizontu intenzivně věnuje společenské odpovědnosti firem ve vztahu k produktům, činnostem a celému odvětví pneumatik. Od roku 2012 zveřejňuje společnost zprávy o společenské odpovědnosti v souladu s mezinárodními standardy GRI.

Konkrétní cíle společnosti Nokian Tyres týkající se udržitelnosti do roku 2020 zahrnují mimo jiné významné snížení valivého odporu u jejích produktů, snížení množství emisí CO2 o 20 %, počínaje výrobou, a kontrolu všech jejích dodavatelů přírodního kaučuku. Společnost se zaměřuje na všechny oblasti udržitelnosti s cílem nadále je zlepšovat.

Seznam celosvětově nejvíce udržitelných společností – včetně Nokian Tyres

Dow Jonesův index udržitelnosti (DJSI) je každoroční nezávislé posouzení udržitelnosti u veřejně obchodovaných společností, které uskutečňuje společnost Swiss RobecoSAM. Pro investory se jedná o vysoce ceněné a komplexní hodnocení trvale udržitelného podnikání. RobecoSAM hodnotí udržitelnost na základě finančních, sociálních a ekologických kritérií.

V roce 2017 přizvala společnost RobecoSAM téměř 3.500 celosvětově největších veřejně obchodovaných firem ze 47 zemí k účasti na hodnocení udržitelnosti. Na základě tohoto hodnocení bylo nejlepších 10 % společností zařazeno do indexu jakožto nejvíce udržitelné společnosti na světě.  V sektoru automobilových komponentů představuje Nokian Tyres jedinou severskou společnost v DJSI indexu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!