ALCAR BOHEMIA a jeho novinky sezony 2018

1. března 2018, 13:38

Pro jaro 2018 představují značky AEZ, DOTZ a DEZENT několik novinek.

AEZ vstupuje do prémiové třídy ultra lehkých kovaných kol a bude dodávat kovaná kola v originálním rozměru na vozy Tesla S a X. Kované kolo AEZ Steam.forged se pyšní hmotností o 30 % nižší, než je tomu v případě klasických litých kol.

Svého maximálního zářivého vzhledu kolo dosahuje díky použité technologii keramického leštění. Individualizace vozu může někdy vést ke zdlouhavým schvalovacím procedurám. To však není případ novinky AEZ Steam.forged, která obdržela schválení ECE, které značí, že certifikovaný díl odpovídá technické specifikaci dílu originálního a není tak již třeba žádných administrativních úkonů v podobě zápisu kol do Technického průkazu vozidla.

Technicky i vizuálně toto nové lité kolo 100% padne řadě automobilových značek včetně Audi, BMW, Mercedes, Škoda, Volvo nebo VW. Všechna kola jsou přesně vrtaná, což znamená, že nepotřebují centrovací kroužky a v mnoha případech je možné použít také sériové šrouby či matice. U vozů značek Alfa Romeo, Audi, BMW, Mercedes a Mini je v kole možné použít i originální středové krytky.

Klasický design zkřížených paprsků se dočkal nové barevné varianty v podobě novinky AEZ Crest opatřené titanovým leskem. Designu středové části kola dominuje zapuštěný pětiúhelník, díky kterému působí kolo kompaktním a sportovním dojmem. AEZ Crest je k dispozici od 17 do 21 palců pro širokou paletu automobilových značek včetně prémiových modelů a je ideální volbou pro ty, kteří hledají jedinečný produkt a špičkovou kvalitu. Ozdobí, Audi A6, Volvo S90, Mercedes S-třídy, Škodu Superb, Ford Mondeo nebo Renault Talisman.

Novinka DOTZ CP5 dark nabízí otevřený, sportovní design v nové barevné kombinaci černého laku a leštěné čelní plochy. Majitelé BMW řady 3, Audi A4, Škody Superb, Mazdy CX-3 a mnoha dalších modelů mají možnost vylepšit svůj automobil touto novinkou v rozměrech od 16 do 20 palců.

Novinka DEZENT TY je nadčasový pětipaprskový design se sníženou hmotností, což má pozitivní vliv na snižování spotřeby paliva a tím emisí CO2 i zlepšení jízdních vlastností vozidla.

Design TY je k dispozici pro širokou paletu vozů se 4 i 5 děrovým uchycením v rozměrech od 15 do 18 palců. Kolo může dodat dynamiku například vozům Kia Rio, Mazda 3, Renault Megane, Hyundai i30 nebo Škoda Octavia a je dostupné v zářivém stříbrném lakování nebo v moderním grafitovém odstínu.

Další novinkou je lité kolo s vysokou nosností určené speciálně pro lehká užitková vozidla a dodávky. DEZENT Van je homologován pro vozy tohoto segmentu s 5 i 6 děrovým uchycením, jakými jsou například Ford Transit, Mercedes V třídy a Sprinter, VW T5, T6 a Crafter, Renault Traffic, Citroen Jumper, Peugeot Boxer nebo Fiat Ducato.

Pětipaprskové lité kolo má pozoruhodnou nosnost až 1.350 kg, které je dostupné v rozměru 6,5×16 palců, díky čemuž je vhodné pro většinu vozidel této třídy. Vedle klasického stříbrného lakování DEZENT nabízí také verzi s kombinací černého laku a leštěné čelní plochy pod názvem DEZENT Van dark.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!