Goodyear předvádí prototyp své inteligentní pneumatiky na silnici

12. března 2018, 16:07

Společnost Goodyear představuje na veletrhu 2018 Geneva International Motor Show nejnovější pokrok, který učinila při vývoji svého prototypu inteligentních pneumatik. Jedná se vlastně o kompletní informační systém, který zahrnuje vlastní pneumatiku, sensory a cloudovou výpočetní kapacitu, které se společně podílejí na komunikaci s operátory vozového parku v reálném čase prostřednictvím mobilní aplikace.

Prototyp inteligentní pneumatiky je navržen tak, aby zajistil optimální trvalé spojení mezi pneumatikou a provozovatelem vozidla Spolu s tím, jak se stále zvyšuje obliba sdílené mobility, hledáme pro nadcházející léta možnosti podstatného zvyšování počtu ujetých kilometrů na jedno vozidlo,” řekl Chris Delaney, prezident společnosti Goodyear v Evropě, na Blízkém východě a v Africe. Pro operátory sdílených flotil je proaktivní ovlivňování provozních problémů zásadní jak z hlediska spokojenosti jejich zákazníků, tak i jejich vlastního obchodního modelu.

Prototyp inteligentních pneumatik Goodyear umožňuje kontinuální připojení a sdílení dat v reálném čase, které je předpokladem optimálního využití pneumatik v zájmu bezpečné a úsporné jízdy a co nejdelší doby jejich provozuschopnosti.

Senzory inteligentních pneumatik Goodyear poskytují spolu s informacemi z vozidla a informacemi z dalších nezávislých zdrojů v reálném čase data potřebná pro chráněné algoritmy společnosti Goodyear. Díky těmto algoritmům se informace o identitě pneumatiky a jejím stavu – včetně opotřebení, teploty a tlaku – průběžně aktualizují a sdílí se správcem vozového parku.

Sdílená mobilita je na vzestupu, protože uživatelé si přejí nižší náklady a vyšší pohodlí. V roce 2015 se sdílené kilometry ve světě podílely na celkovém počtu ujetých kilometrů již 4 procenty. A toto číslo by se do roku 2030 mělo podle odhadů zvýšit až na 25 %.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!